Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.5109
EURO34.9047
ALTIN2442.2

Ankara Hurdacılar Sitesi: İvedik Osb Hurdacılar Sitesinde Korkunç Yangının Detayları...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ankara Hurdacılar Sitesi: İvedik Osb Hurdacılar Sitesinde Korkunç Yangının Detayları...
Abone ol
Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde araç lastiklerinin bulunduğu alanda yangın çıktı. Yangına Ankara itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Bölgede park halindeki 2 otomobil kül oldu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sürerken yangının çevredeki 4 iş yerinde etkili olduğu belirlendi.

Son dakika haberine göre; Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki İvedik Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) araç lastiklerinin bulunduğu alanda yangın çıktı. İvedikköy Mahallesi'nde öğle saatlerinde hurdalık alanda lastikler tutuştu. 

Kısa sürede büyüyen yangın nedeniyle gökyüzünde yoğun duman tabakası oluştu. Yangının rüzgarın etkisiyle daha da büyüdüğü kaydediliyor. İhbar üzerine bölgeye Ankara, Etimesgut ve Sincan ilçelerinden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

İZİNLİ PERSONEL DE ÇAĞIRILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk ihbarın açık alanda hurdalık ve lastik yangını olarak yapıldığını söyledi. Yangının meydana geldiği açık alanda fabrikaların bitişik nizam faaliyet gösterdiğini ifade eden Çeri, şunları kaydetti:

"Henüz net çıkış sebebini bilmiyoruz, ancak bize ilk ihbar açık alanda hurdalık alanda çöp yangını olarak geldi. Tüm itfaiye istasyonlarımız, izindeki itfaiyecilerimiz bölgede. Diğer birimlerden hava desteği de istedik. Şu anda bölgeye bir tanesi intikal etti. Çalışmalarımız devam ediyor. Biz bölgeye daha fazla ilerlemeden kesmeye çalışıyoruz. Can kaybı yok. Rüzgar çok etkili maalesef. Çok etkili ve açık alanda çok lastik yığılmış. yakın dükkanlar birbirlerine bahçeleri sürekli lastik yığılmış. Maalesef sirayetler söz konusu. Bunun havadan müdahale edilen yerden müdahaleyle engellemeye çalışıyoruz."

İtfaiye ekipleri, kentin birçok yerinden görülen yangına müdahale ediyor. Bölgede park halinde bulunan iki aracın da alevlerin arasında kaldığı ve yandığı öğrenildi. 

Alevlerin arasında kalan bir köpek ise itfaiye ekipleri tarafından kuratıldı. 

Bölgede çalışan ekipler, yangının daha fazla büyümemesi için çevredeki lastikleri bölgeden uzaklaştırıyor. 

PATLAMA SESLERİ DUYULUYOR

Bölgede patlama seslerinin duyulduğu söyleniyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da olay yerine giderek ekiplerin çalışmalarını inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği yangına ilişkin açıklam yaptı. Açıklamada, "İlimiz Yenimahalle ilçesi İvedikköy Hurdacılar Sanayi Sitesinde atıl lastiklerin yer aldığı açık alanda yangın hadisesi meydana gelmiş, çevredeki hafif metallerin tutuşması ve rüzgarın da etkisiyle yangın bölgedeki işyerlerine sirayet etmiştir. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilmiş olup,söndürme çalışmaları havadan ve karadan tüm hızıyla devam etmektedir." denildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akbank’tan Emeklilere 17.500 TL’ye Varan ÖdülÖnceki Haber

Akbank’tan Emeklilere 17.500 TL’ye Varan...

Başkan Aydın personel ile bayramlaştıSonraki Haber

Başkan Aydın personel ile bayramlaştı

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar