Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

İsrail ve Hamas Arasındaki Müzakerelerde Kriz Derinleşiyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsrail ve Hamas Arasındaki Müzakerelerde Kriz Derinleşiyor!
Abone ol
İsrail'in Filistin'deki sivillere yönelik saldırıları devam ederken, Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes müzakereleri ciddi bir krizle karşı karşıya kaldı. Hamas'ın İsrail'e yönelik roket saldırılarına karşılık vermesiyle tansiyon artarken, taraflar arasındaki görüşmelerin devam etmesi belirsizlikle dolu.

Hamas ve İsrail arasındaki müzakerelerde Gazze'de ateşkes ve esir takası için Doha'da yapılan görüşmelerde Filistin heyeti, Türkiye ve Rusya'nın yanı sıra arabulucu olarak Katar ve Mısır'ın garantörlüğünü talep etti. Ancak İsrail, bu öneriye itiraz etti.

İsrail'in Kanal 13 televizyonunun haberine göre, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda gerçekleşen müzakerelerde Hamas ile İsrail arasında birçok konuda uzlaşma sağlanamadı. Hamas, anlaşma için Türkiye ve Rusya'nın yanı sıra Katar ve Mısır'ın garantörlüğünü istedi ancak Tel Aviv, buna karşı çıktı.

Hamas, 2001'de İsrail askeri Gilad Şalit'in esir takası anlaşmasında serbest bırakılan ve daha sonra yeniden tutuklanan 48 Filistinli esirin serbest kalmasını talep ederken, İsrail'in sadece bir kısmını serbest bırakmaya razı olduğu belirtildi.

İsrail hükümetindeki bazı aşırı sağcı bakanlar, Filistinli esirlerin serbest bırakılması durumunda hükümetten istifa tehdidinde bulundu. Ancak İsrail istihbarat yetkilileri ve birçok bakan, olası bir anlaşmaya olumlu yaklaştı.

Gazze'deki çatışmalarda binlerce insanın hayatını kaybetmesinin ardından Hamas, Mısır ve Katar ile yaptığı görüşmelerin ardından ateşkes ve esir takası için yeni bir teklif sundu. Ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın taleplerini reddetti ve saldırı planlarını onayladı.

Hamas ile İsrail arasındaki en büyük anlaşmazlıkların başında ise Hamas'ın "kalıcı ateşkes" talebi ile İsrail'in "geçici ateşkes ve savaşa devam" talebinin geldiği belirtiliyor. Hamas'ın, zorla göç ettirilmiş Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyine dönmesini istediği, ancak İsrail'in buna karşı çıktığı ifade ediliyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeniden Refah Partisi Başkanı Fatih Erbakan'ın AKP'ye 'Hurma' Hesabı: "Dar Gelirliyi Açlık Grevine Mahkum Ettiniz"Önceki Haber

Yeniden Refah Partisi Başkanı Fatih Erba...

Kıbrıs gazisi, akciğer kanserini ikinci kez yenmeyi başardıSonraki Haber

Kıbrıs gazisi, akciğer kanserini ikinci...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar