Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Kar kaplanları İstikbal SNX Türkiye ile Erciyes’teydi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kar kaplanları İstikbal SNX Türkiye ile Erciyes’teydi
Abone ol
2024 Dünya Snowcross Şampiyonası’nın ilk etabı olan İstikbal SNX TÜRKİYE, ülkem,zde ilk kez Kayseri Erciyes’te yapıldı. Dünyanın en iyi kar motosikleti yarışçılarını bir araya getiren yarış Türkiye ve dünyadan büyük ilgi gördü. Dünyanın birçok yerinden ve Türkiye’den televizyon kanalı, gazete, radyo, dergi, haber sitesi ve influencer büyük ilgi gösterdi. 8-10 Mart tarihlerinde Türkiye’nin motosiklet ve ATV yarışçıları da ErciyesCup için ter döktü. Aynı anda yapılan Erciyes KışFest hem izleyicilerden hem de Erciyes’e gelen kayak tatilcilerinin vazgeçilmezi oldu.

Türkiye’de ilk kez yapılan Snowcross Dünya Şampiyonası, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşti. Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nın açılış etabı olan İstikbal SNX TÜRKİYE Türkiye’nin en büyük kar sporları merkezi olan Kayseri Erciyes’te düzenlendi.

Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun (TMF) organizasyonunda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Spor Toto, SASAD destekleriyle yapılan İstikbal SNX TÜRKİYE, Bellona, Boyteks, HES Kablo ve RHG Enertürk Enerji, ANLAS, İzeltaş, ECC Tur, Power App, Radisson Blu Mountain Erciyes ve Volta’nın sponsorluğunda gerçekleştirildi.

KAR KAPLANLARI KAYSERİ’DE SEZONA BAŞLADI

İstikbal SNX TÜRKİYE’yi Norveçli Magnus Reiten kazanarak şampiyonada sürpriz yaptı. Yarışın ikincisi birçok otoritenin favorilerinden ABD’li Jesse Kirchmeyer ikinci olurken, sağ omzu çıkmasına rağmen Avusturya’dan Elias Bacher mücadeleyi üçüncülükle tamamladı.

Dünya kar motosikleti şampiyonasının start aldığı İstikbal SNX TÜRKİYE, dünyada 3 milyar kişinin yaşadığı bir coğrafyaya TV yayını ile ulaştırıldı. Amerika kıtasında CBS Sport, Avrupa’da Sport TV Network, Asya ve Güney Amerika’da FOX Sport yayınladı. Türkiye’nin lider spor kanalları TRT SPOR, TRT SPOR Yıldız, D-Smart Spor, D-Smart GO ve Sports TV canlı yayınlarla yarışı aktardı. Dünya ve Türkiye’den çok sayıda gazeteci yarışı yerinden izledi. Ajanslar sonuçları son dakika ile duyurdu.

Türkiye etabının ardından 14 Nisan’da Finlandiya, 21 Nisan’da Norveç’te yapılacak etaplarla tamamlanacak Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nın ilk ayağında dünyanın en iyi snowcrossçularıyla birlikte Türkiye’nin motokros şampiyonları Şakir Şenkalaycı ve Galip Alp Baysan da yarışarak adlarını tarihe geçirdiler.

İSTİKBAL SNX TÜRKİYE ŞAMPİYONU MAGNUS REITEN

2018’de ilk kez yarıştığı Snowcross World Championship’te 8’inci, 2019’da 5’inci sırada tamamlamıştı. Pandemi ile birlikte verilen aranın ardından geçtiğimiz yıl SNX’e dönen Reiten, tek etaplık yarışı 4’üncü sırada tamamlamıştı. Bu yıl İstikbal SNX TÜRKİYE’yi kazanarak liderliğe oturan Lynx yarışçısı Reiten, 14 Nisan’daki Finlandiya Joensuu yarışının ardından sezonu kendi ülkesinde Kirkenes’te birinciliğini sürdürüp şampiyon olmak istiyor.

Şampiyonanın iddialı ismi Polaris yarışçısı Jesse Kirchmeyer ise, kılpayı kaybettiği ilk etabın ardından hızı ve mücadeleciliği ile Reiten’i en çok zorlayacak yarışcı konumunda. Omzunun çıkmasına rağmen üçüncülüğü alarak sürpriz yapan Lynx pilotu Elias Bacher, iyi başladığı sezonu podyumda bitirmek için Finlandiya’daki ikinci yarışa yetişmeye çalışıyor.

KARIN YILDIZLARI ERCİYES CUP’TA MÜCADELE ETTİ 

Türkiye’nin yeteneklerini bir araya getirerek kış motorsporlarının daha çok yapılmasını teşvik için yapılmaya başlanan ErciyesCup da büyük ilgi gördü. Motokrostan enduroya, süper endurodan süpermotoya kadar 50’nin üzerinde sporcu Erciyes Cup’ta yarıştı. Motosnow 250cc üstü ve altı ile ATV kategorilerinde kıyasıya rekabet yaşandı. ErciyesCup yarışını Motosnow 250cc altında Mert Koç, Motosnow 251cc üstünde Aleksandr Kurashev ve ATV’de ise Burak Kaya kazandı. ErciyesCup’ın gelenekselleşerek, her yıl yapılması planlanıyor. Türkiye’nin en büyük kayak merkezi olan Erciyes, ülkemizin birçok yerinde önümüzdeki yıllarda yapılacak kış motosiklet etkinliklerine öncülük yapmış oldu.

TMF BAŞKANI UÇAR: SPOR TURİZMİ İÇİN DÜNYA YARIŞLARI BÜYÜK FIRSAT

Dünyanın en iyilerini Türkiye’ye getirerek motor sporlarında ülkemizi söz sahibi yapma iddiamızı sürdürüyoruz diyen Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar şöyle konuştu:

“MotoGP ile başlayan ancak sekteye uğrayan Türkiye’nin dünya şampiyonalarının bir parçası yapma çabamızı MXGP ile başlamıştık. Gelenekselleşen, dünyanın en iyi pisti, padoku, tanıtımını yapan şehri ödülü alan ve hatta dünya yarışının şampiyonlarının belli olduğu MXGP TÜRKİYE’nin ardından kış sezonun şampiyonasını yine Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Kayseri’yle birlikte Türkiye’ye getirdik. SNX sezonunu Türkiye’de açmak nasip oldu. İlk yılımızda yarışımızı bize inanan isim sponsorumuz İstikbal ve diğer sponsorlarımızın desteğiyle büyük başarıyla tamamladık. Türkiye’nin geleceğinin spor turizmi olduğu bilinciyle dünyanın en iyilerinin ülkemizde keyifli şampiyonluk hatıraları biriktirmesi için çalışmalarımıza hiç durmadan devam edeceğiz.”

ERCİYES KIŞFEST, İLK YILINDA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KIŞ SEZONU FESTİVALİ OLDU

Kayak ile özdeşleşen kış etkinliklerini ilk yılında geçerek damga vuran Erciyes KışFest, 70 bin kişiyi ağırlayarak Türkiye’nin kış sezonundaki en büyük festivali oldu. Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’nde start alan ve 3 gün süren Erciyes KışFest’te Asude Cemre, Ferhat Göçer, Gülşah Tanrıöver, İrem Derici ve Nuri Savruk sahne alarak hayranlarıyla hasret giderdi.

Festival alanında Türkiye’nin lider markalarının tanıtım stantlarının yanında, onlarca ürünleriyle Türkiye ekonomisinin yeni lokomotifleri kadın kooperatifleri ürünlerini sergiledi. Kayseri’nin yerel lezzetlerinin de çok sayıda stantla tadımı ve satışı gerçekleştirilen Erciyes KışFest, Kayseri ve çevre illerden gelenlerin yanı sıra, dünyanın farklı yerlerinden Erciyes Kayak Merkezi’ne gelenlerin de uğrak yeri oldu. Çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi için Türkiye ve özellikle Kayseri mutfağını tatma fırsatı sundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rolls-Royce, Vietjet Air’in 40 adet Trent 7000 motoru satın alma taahhüdünü memnuniyetle karşıladıÖnceki Haber

Rolls-Royce, Vietjet Air’in 40 adet Tren...

Çankaya’da Sertifikalı İlk Yardım EğitimiSonraki Haber

Çankaya’da Sertifikalı İlk Yardım Eğitim...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar