Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Rusya'da Gerçekleşen Terör Saldırısında Onlarca Canı Kurtaran Cesur Müslüman Genç, Cesaret Ödülüne Layık Görüldü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rusya'da Gerçekleşen Terör Saldırısında Onlarca Canı Kurtaran Cesur Müslüman Genç, Cesaret Ödülüne Layık Görüldü
Abone ol
Moskova'nın merkezinde bulunan "Crocus City Hall" adlı konser salonuna gerçekleşen terör saldırısında, 15 yaşındaki İslam Halilov'un gösterdiği cesaret hayranlık uyandırdı. Saldırı sırasında, Halilov'un hızla harekete geçerek 100'den fazla insanın hayatını kurtardığı bildirildi. Bu olağanüstü fedakarlık ve cesaretinden dolayı, genç Halilov'a cesaret ödülü takdim edildi. Olayın ardından, Halilov'un sadece yaşına rağmen sergilediği olağanüstü cesaret ve insan hayatını kurtarmadaki kararlılığı büyük takdir topladı.

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus City Hall adlı konser salonuna düzenlenen terör saldırısında, 22 Mart akşamı seyircilerin tahliyesine yardımcı olan 15 yaşındaki Müslüman genç İslam Halilov ve 14 yaşındaki Artyom Donskov, özveri ve cesaretlerinden dolayı Çocuk Hakları Komiseri Mariya Lvova-Belova tarafından ödüllendirildi. İslam Halilov, "Mağdurlara yardım etmede özveri, yiğitlik ve kişisel cesaret sertifikası" ile ödüllendirilirken, aynı ödül Artyom Donskov'a da verildi. Ayrıca, Rusya Müslümanları Hizmet Madalyası ile de ödüllendirilecek olan Halilov'un madalyasının 29 Mart'ta Moskova Merkez Camisi'nde cuma namazında verileceği açıklandı.

Saldırı sırasında Crocus City Hall'de yarı zamanlı olarak vestiyerde çalışan Halilov, teröristlerin saldırısı sırasında 100'den fazla kişiyi doğru tahliye koridoruna yönlendirerek kontrolü ele almış ve insanların güvenli bir yere ulaşmalarını sağlamıştı. Halilov'un tahliyeyi gerçekleştirirken çektiği cep telefonuyla kaydedilen video görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

Saldırı sonrasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı gerçekleştiren 11 kişiden 4'ünün de dahil olduğu 11 kişinin yakalandığını duyurmuştu. Saldırıda 139 kişinin hayatını kaybettiği ve 100'den fazla kişinin yaralandığı açıklanmıştı. Bu kahramanca davranış, gençlerin insanlık ve fedakarlıkta ne kadar büyük potansiyele sahip olduklarını göstermişti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyespor Kulübü’nde Tekvando branşında eğitim gören sporcuların kuşak heyecanına ortak olduÖnceki Haber

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatır...

MSB'den Açıklama: 3 PKK Militanı Etkisiz Hale GetirildiSonraki Haber

MSB'den Açıklama: 3 PKK Militanı Etkisiz...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar