Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Türkiye'nin İsrail ile ticareti, son beş ay içinde 2,5 milyar doları aştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'nin İsrail ile ticareti, son beş ay içinde 2,5 milyar doları aştı
Abone ol
Filistinlilere yönelik saldırılar ve çatışmaların yaşandığı beş aylık dönemde, İsrail ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 2,5 milyar dolara ulaştı. Bu dönemde, ticaret hacmindeki bu artış dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Hükümet, İsrail'e yönelik soykırım suçlamalarına rağmen ticarete devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) resmi verilerine göre, son beş ay içinde, İsrail ile Türkiye arasındaki ticarette kısmi bir düşüş yaşanmasına rağmen devam ettiği görülüyor.

Ekim 2023 ile Şubat 2024 arasındaki beş aylık dönemde, Türkiye'nin İsrail'den ithalatı bir önceki yıla göre yüzde 47 azalarak 584 milyon dolara geriledi. Aynı dönemde Türkiye'nin İsrail'e ihracatı ise yüzde 28,5 oranında azalarak 1 milyar 868 milyon dolara düştü. Bu durum, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacminin yüzde 34'lük bir düşüşle 2 milyar 452 milyon dolara gerilediğini gösteriyor.

İsrail, çelik ve çimento gibi ürünlerin çoğunu Türkiye'den ithal ederken, petrol ihtiyacının önemli bir kısmını Azerbaycan petrolü üzerinden Türkiye'den sağlamaktadır.

Öte yandan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinli sayısı 32 bini aşmış durumda. 7 Ekim'den bu yana gerçekleşen saldırılarda en az 14 bin 280'i çocuk, 9 bin 340'ı kadın olmak üzere 32 bin 552 Filistinli öldü, 74 bin 980 kişi de yaralandı. Saldırılarda, hastaneler ve eğitim kurumları gibi sivil alanlar da hedef alınarak tahrip ediliyor.

Son olarak, Reuters haber ajansının bir analizinde, genel seçimler sonrası halk arasında yaşanan ekonomik zorluklar ve İsrail karşıtlığı konusundaki beklentilerin, büyük şehirlerde muhalefetin elini güçlendirdiği belirtilmişti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye ve Irak Arasındaki Ortak Harekat: Köprüden Önce Son ÇıkışÖnceki Haber

Türkiye ve Irak Arasındaki Ortak Harekat...

Aboubakar'ın yerine transferine 76 milyon euro ödenen yeni golcüSonraki Haber

Aboubakar'ın yerine transferine 76 milyo...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar