Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

CHP'li Yücel'den AK Parti'ye Tepki: Üniversitelerde Siyaset Kabul Edilemez

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Yücel'den AK Parti'ye Tepki: Üniversitelerde Siyaset Kabul Edilemez
Abone ol
Seçim Yaklaşırken AK Parti'nin Tartışmalı Seçim Yöntemleri ve Üniversitelerde Siyasi Propaganda Tepki Çekiyor

Yaklaşan yerel seçimlere yönelik olarak AK Parti'nin adil olmayan yöntemlerle seçim kampanyası yürüttüğüne dair iddialar gündeme bomba gibi düştü. CHP'nin parti sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı olan Deniz Yücel, AK Parti'nin devlet imkanlarını kullanarak seçim yarışında haksız avantaj elde etmeye çalıştığını sert bir dille eleştirdi. Yücel'e göre, AK Parti bakanları ve adayları üniversitelerde propaganda yapmaya itiyor ve bu durum akademik dünyada ve siyasi çevrelerde büyük tepki çekiyor.

CHP'li Deniz Yücel, yaptığı açıklamada, "Bakanlar bürokrat niteliğindeki devlet görevlileridir ve bir siyasi parti lehine seçim çalışmalarına katılamazlar" dedi. Ayrıca, "AKP'nin bakanları seçim kampanyası için seferber etmekle kalmadı, bir de bilim yuvası üniversitelerde bakanlara ve AKP'li adaylarına seçim propagandası yaptırdı" şeklinde sert eleştirilerde bulundu. Yücel, öğrenci ve akademisyenlerin AK Parti'nin siyasi propagandasına maruz bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Özellikle Ege Üniversitesi'nde öğrencilerin, bakanların ve AK Parti adaylarının zorla propaganda toplantılarına katılmaya zorlandığı iddiaları büyük yankı uyandırdı. Bu durum, üniversitelerin siyasi propaganda için kullanılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yücel'in eleştirilerine yol açtı. Yücel, bu tür uygulamaların adil seçim ilkesine gölge düşürdüğünü ifade etti.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ın öğrencilere propaganda toplantılarına katılmaları için izin sayılmasını istediği ve gelmeyenlerin yok sayılacağı yönündeki iddialar da tepkilere neden oldu. CHP'li Deniz Yücel, bu iddiaların araştırılması gerektiğini ve üniversitelerde siyasi propaganda yapmanın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Son olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın üniversitede siyasi propaganda yapması da eleştirildi. Yücel, bakanların devletin imkanlarını kullanarak siyasi parti lehine propaganda yapmasının adil seçim ilkesine aykırı olduğunu vurguladı. Bu durumun, AK Parti'nin seçimi kaybetme endişesiyle bütün bakanlarını sahaya sürmesiyle değişmeyeceğini belirten Yücel, 31 Mart'ta CHP'li belediyelerin çoğalacağını ve sosyal belediyeciliğin Türkiye'ye hakim olacağını ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, 'NEFES' Projesini TanıttıÖnceki Haber

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başk...

Fatih Erbakan: Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen Siyasi Partisi BizizSonraki Haber

Fatih Erbakan: Türkiye'nin En Hızlı Büyü...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar