© İnternet Medya 2023

Barış arayan tek ülke Türkiye

Rusya-Ukrayna barışı için tarafları önce Antalya ardından İstanbul’da bir araya getiren Türkiye, büyük ihtimalle Putin ve Zelenski buluşmasına da ev sahipliği yapacak. Ukrayna’da yaşayanlar, gerçekten barış isteyen ve barış için samimi çaba gösteren tek ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin öncülüğünde Antalya ve İstanbul’da gerçekleşen görüşmeler, 39 gündür ölüm kalım savaşı veren Ukrayna halkına umut oldu. Ukrayna sokaklarında halk, Türkiye’den gelecek ‘barış’ haberini bekliyor. Yeni Şafak’a konuşan Ukraynalılar “Türkiye’nin diplomatik olarak bu savaşı bitirme gayretlerini hepimiz görüyoruz ve umutlanıyoruz” diyor.

Lubo Protsyk

SAVAŞIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRİR

Marfa Şumkova

RUS OLSAM BİLE KARŞIYIM

12 yıldır Ukrayna’da yaşayan Rus asıllı opera sanatçısı Marfa Şumkova, “Buradaki insanları çok seviyorum. Hepsi çok iyi insanlar ben burada evimde gibiyim, 12 yıldır burada yaşıyorum ülkeme dönmek istemiyorum. Ailem ve akrabalarım Rusya’da yaşıyor. Savaşın çıkmasıyla beraber ailem Rusların yaptıklarına destek vermeye başladı. Onların Rusya’ya destek vermesiyle beraber ailemle ilişkimi kestim. Onlarla bu yüzden konuşmuyorum. Benim imkanım olsa Ukraynalıların yanında savaşa katılıp Ukrayna’yı savunurum” diye konuştu.

SADECE TÜRKİYE VAR

Uğur Demirel

Geri dönüşler başladı

10 yıldır Ukrayna’da bulunan iş insanı Uğur Demirel, “Dışarıdaydım, Viyana’ya gitmiştim, yeni döndüm. Yoğunluk yok ama dönüş var. Ukraynalılarla özellikle görüşme fırsatı buldum. Bu son İstanbul’daki görüşme sonrası Rus askerinin Kiev’den çekilmesinin ardından yavaş yavaş Ukraynalılar ülkelerine dönmeye başladı. Çünkü Avrupalılar mülteci konusunda sınıfta kaldı. İspanya ve Avusturya’ya gittim. Mültecilerle görüşme fırsatım oldu. Bu rakamlara hazır değillerdi. İnsanların ihtiyaçlarına yetişemiyordu. Spor salonunda yatıyorlar. İspanya’da insanların evraklarını onaylamak için 6 ay sonrasına gün veriyorlar. Medyaya yansıdı gibi değil. Kimse umduğunu bulamadı” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER