© İnternet Medya 2023

Tabelaya kanmayın: Ucuz taklit

Et ve Süt Kurumu (ESK) vatandaşlara uygun fiyatlarla et ulaştırırken, taklit ESK’lar artıyor. ESK’nın tabela ve logosunu kopyalayan bu mağazalar fiyat ve kalitede vatandaşları dolandırıyor. Şimdiye kadar yargı yoluyla İstanbul’da 70 kadar korsan mağazayı kapattıran ESK, onlarcasıyla da mücadele ediyor.

Önceliği piyasadaki fiyat şişkinliğini önlemek ve arz sorunlarının önüne geçmek olan Et ve Süt Kurumu’nun (ESK), tüketicilere uygun, hijyenik et ve et ürünü ulaştırmak için devreye aldığı satış mağazalarının taklitleri, tüketicilerin hem cebini hem de sağlığını tehdit ediyor. Türkiye genelinde yüzlerce sahte isim ve benzer logoya sahip mağaza bulunurken, bu işletmelerin birçoğu piyasanın üzerinde fiyatlara ürün satışı gerçekleştiriyor ve sağlıklı ürüne erişim talebini fırsata çeviriyor.

Fatih

FRANCHİSE ANLAŞMALARI 2017 YILINDA SONA ERDİ

Sultanbeyli

İSTANBUL’DA 70’E YAKIN SAHTE MAĞAZA KAPATILDI

Yaklaşık 5 yıldır sahte mağazalara karşı mücadelesini sürdüren ESK, bu süreçte sadece İstanbul’da 70’e yakın şubeyi kapattırdı. Halihazırda ESK ile herhangi bir ticari ilişkisi veya franchising sözleşmesi bulunmadığı ya da sözleşmesi feshedildiği halde, Et ve Balık Kurumu adı ve logosu veya Et ve Süt Kurumu adı ve logosunu aynen ya da tüketicileri yanıltacak derecede kullanan işletmelere ‘Marka Hakkına Tecavüz’ suçlamasıyla dava açılıyor.

Ümraniye

SUÇU İŞLEYENE AYRI MARKAYA AYRI DAVA

Güneşli

HEM HAPİS HEM DE PARA CEZASI

Marka hakkına tecavüz soruşturma sonucunda tecavüz olgusunun varlığında, bu fiili gerçekleştiren kişiler Sınai Mülkiyet Kanunu’nda, mevcut fiilin çeşidine göre 1 yıldan 4 yıla kadar hapis ve adli para cezasına çarptırılıyor. Aynı zamanda gerçekleştirilen ihlalin Sulh Ceza Hakimliği tarafından kabul edilmesi halinde ilgili taklit marka ürünlerin bulunduğu yerde arama kararı çıkarılıyor ve ürünlere dava sonuna kadar el koyulabiliyor.

ESK’NIN 18 MAĞAZASI BULUNUYOR

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER