Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.5079
EURO34.8757
ALTIN2485.4

39. suçları provokasyon

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
39. suçları provokasyon
Abone ol

Türkiye yeniden sistematik provokasyonlara sahne olmaya başladı. Samsun’da 38 ayrı suç dosyası olan 2 alkollü provokatör Atatürk Anıtı’nı hedef aldı.

Edirne Uzunköprü’de kimliği belirsiz kişiler Adalet Heykeli’ni ateşe verirken Halk Evleri eski Genel Başkanı HDP Milletvekili Oya Ersoy, TBMM kürsüsünden İslam’a ve Müslümanlara hakaret etti.

ANITA SALDIRDILAR

Türkiye’yi ayağa kaldıran provokasyonlardan ilki Samsun’da sahneleye kondu. İlkadım ilçesi Kale Mahallesi’ndeki Atatürk Anıtı, 2 kişinin saldırısına uğradı.

Atatürk Anıtı’nın bulunduğu park alanına araçla giren saldırganlar, halat bağlayarak anıtı yıkmaya çalıştı. Olayın ardından çalışma yapan Samsun polisi, Atatürk Anıtı’na saldıran C.R.F ve B.F. isimli provokatörleri yakaladı. Zanlılar cezaevine gönderildi.

Samsun

Samsun

38 SUÇ DOSYALARI VAR

Provokatörün suç dosyası kabarık çıktı. C.R.F.’nin hakaret, tehdit ve kasten yaralama suçlarından 4 dosyası var. B.F.’nin ise uyuşturucu kullanmaktan 11, uyuşturucu ticareti yapmaktan 2, kasten yaralamadan 9, taksirle yaralamadan 3, alkollü araç kullanmaktan 2, polise mukavemetten 1, suç uydurmadan 1, tehditten 1, kaybolmuş eşya üzerinde tasarruftan 1 ve narkotik suçlar kapsamında da 3 olmak üzere toplam 34 dosyası mevcut.

BİR GÜN ÖNCE KEŞİF

Yeni Şafak’ın edindiği bilgiye görü C.R.F. ifadesinde anıtı yeğeni olan B.F. ile yıkmak istediğini ancak halatın koptuğunu söyledi. Anıtı yıkamayınca eve döndüklerini ifade eden C.R.F. hiçbir siyasi parti, dernek, cemaat, STK üyeliğinin olmadığını söyledi. C. R. F. olaydan 1 gün önce yeğenleri B.F. ve C.Ç. ile birlikte Anıtpark da bulunan banklarda oturarak yemek yediklerini belirtti.

Samsun'da ilginç görüntüler: Atatürk Anıtı etrafında dönmeye başladılar

Samsun'da ilginç görüntüler: Atatürk Anıtı etrafında dönmeye başladılar

Samsun'un İlkadım ilçesindeki Atatürk Parkı'nda yer alan ve şehrin simgesi hâline gelen anıtın etrafında bir grup dönmeye başladı. Sosyal medyada 'Atatürk heykeli etrafında tavaf' yorumları yapılan video, kısa sürede tartışmaları da beraberinde getirdi.

EVDE ALKOL ALDIM

İfadesinde olay öncesinde alkol aldıklarını söyleyen B.F. ise şunları anlattı: “Gece 01.30 sıralarında evimde alkol alırken C.R.F. geldi. Bir süre sonra C.R.F.’nin ağabeyinin işyerine gittik. 04.30 sıralarında namaza gitmek için işyerinden çıktık. O esnada işyeri önünde bulunan urgan ip ve çelik halatı aldık. Cumhuriyet Meydanına Atatürk anıtının olduğu trafiğe kapalı iç kısma kadar geldik. Burada ne yapacağını C.R.F’ye sordum. ‘Senlik bir şey yok sen burada dur. Bir şeye karışma’ dedi. Aracın camlarından dışarı çıktık. C.R.F.’nin araca bağladığı halatların diğer ucunu alarak anıta tırmandık.” Olayla ilgili soruşturmaya devam ederken, provokatörlerin bağlantıları araştırılıyor.

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Koronavirüs Vaka, Hasta, ölü sayısı açıklandıÖnceki Haber

Koronavirüs Vaka, Hasta, ölü sayısı açık...

Terör örgütüne darbeSonraki Haber

Terör örgütüne darbe

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar