Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Aile birliği kontenjana takıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aile birliği kontenjana takıldı
Abone ol
Kamuda en çok personele sahip olan Millî Eğitim Bakanlığında sözleşmeli öğretmenler ile kadrolu öğretmenler arasında statü farklarından kaynaklı ciddi sorunlar yaşanmaya devam ediyor.

Kadroya geçmek için 3 yıl çalışan sözleşmeli öğretmenler, bu 3 yıllık zaman zarfında aile birliği hakkından faydalanamıyor. 2018 yılında güvenlik soruşturmasından dolayı göreve geç başlayan ve kadroya geçişleri de bundan dolayı geciken öğretmenler için ise ailelerinden uzak geçen süre 3,5 yıl oldu. Öğretmenler ise Ocak ayında yapılacak olan mazerete bağlı yer değiştirme başvurularında “il emri” uygulanmasını talep ediyor.

Kamu kurumlarında sözleşmeli personellik ile ilgili sorunlar, çalışan personelleri perişan ediyor. Kamuda en çok personele sahip olan Millî Eğitim Bakanlığında sözleşmeli öğretmenlerin ve kadrolu öğretmenlerin arasındaki statü farkı ile yaşanan sorunlar derinleşmeye devam ediyor. Kadrolu öğretmenlerin statülerinden dolayı olan haklarından birisi olan aile birliği hakkından sözleşmeli öğretmenler faydalanamazken, zorunlu 3 yıllık sözleşmeli öğretmenlik süresini dolduran öğretmenler bu seferde mazerete bağlı yer değiştirme başvurularında kontenjana takılıyor. Kontenjana takılan öğretmenlerin ise böylece ailelerinden uzak geçirdiği süre daha da uzuyor. 2018 yılında sözleşmeli öğretmenliğe başlayan fakat güvenlik soruşturması nedeniyle göreve başlama süreleri geciken sözleşmeli öğretmenler 3 yıllık zorunlu görev süresini ancak geçtiğimiz Eylül ayında doldurabildi. Eylül ayında kadroya geçen öğretmenler göreve geç başladıkları için 3,5 yıldır ailelerinden uzaklar. Göreve geç başladıkları ve bunun etkisiyle kadroya yarım dönem geç başlayan öğretmenler Ağustos ayında mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları kapsamına alınmazken, Ocak ayında yapılacak mazerete bağlı yer değiştirmelerde ise kontenjana takılma tehlikesi ile karşı karşıya. Öğretmenler ailelerinden daha fazla uzak kalmak istemiyor.

İL EMRİ VERİLMEZSE ÖĞRETMENLER AİLELERİNDEN UZAK KALMAYA DEVAM EDECEK

Göreve geç başladığı için geç kadro alan ve en son uygulanan mazerete bağlı yer değiştirmelerde kapsam dışı kalan öğretmenler, Ocak ayında yapılacak yer değiştirmelerde ise kontenjana takılma ihtimallerine karşı “il emri” verilmesini talep ediyor. Ocak ayında başvurularının başlayacağı mazerete bağlı yer değiştirmelerde “il emri” verilmemesi durumunda 3,5 yıldır ailelerinden uzak olan öğretmenler bir sonraki mazeretli yer değiştirmelere kadar ailelerinden uzak kalmaya devam edecek.

Kaynak: Milli Gazete

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, on binlerce Müslümanı bir araya getiren ABD’deki MAS-ICNA Kongresine görüntülü mesaj yolladıÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, on binlerce Müslü...

Koronavirüs Vaka, Hasta, ölü sayısı açıklandıSonraki Haber

Koronavirüs Vaka, Hasta, ölü sayısı açık...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar