Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.4937
EURO34.7789
ALTIN2441.4

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünyaya ilan etti: Asla Kabul Etmiyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünyaya ilan etti: Asla Kabul Etmiyoruz
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam İş Birliği Teşkilatı Parlamento Birliği Konferansı'nda, "Bir halkın ötekileştirilmesini, dışlanmasını asla kabul etmiyoruz." diyerek Filistin'i savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Toplantısı'nda çok önemli değerlendirmelerde bulunuyor. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sizleri ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Konferansın ana temasının 'Paylaşım, vicdan ve İslam, Filistin, göç ve Afganistan' olarak belirlenmesini isabetli buluyorum.  

5 milyonu aşkın kişinin hayatına mal olan salgınla mücadele ediyoruz. Bu salgın nedeniyle pek çok vatandaşımızı kaybettik. Ebediyete uğurladığımız tüm kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Üye ülkelerde hayatını kaybeden kardeşlerim için başsağlığı diliyorum.

Hak hukuk adalet dersi verenler, dünyada olanlara kulaklarını tıkarken, biz hassasiyet gösterdik.

Yerli aşımızla ilgili süreci yakından takip ediyor, inşallah yakın zamanda sonuca ermesini bekliyoruz.

FİLİSTİN MESELESİ

Filistin meselesi, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın oluşmasına da vesile olan yapı taşlarındandır. Kudüs'ü savunmak insanlığa sahip çıkmıştır. Filistinli çocuklara eli kanlı terörist muamelesi yapıldığını görüyoruz. Gazze'ye yönelik haksız hukuksuz abluka da devam ediyor. Bu politikalar Filistinli kardeşlerimizin şanlı direnişi sonucu amacına ulaşamamıştır.

'ASLA KABUL ETMİYORUZ'

Gelinen aşamada, herkesin bu gerçeklerin farkına vardığına inanıyorum. Bu politikalarda ısrar etmenin bir amacı yoktur. 2. Dünya savaşında Yahudilere yapılan zulmün acısını bugün Filistin'den çıkarmanın bir anlamı yoktur.

Bir halkın ötekileştirilmesini, dışlanmasını asla kabul etmiyoruz.

Kudüs'ü 400 yıl boyunca adaletle yöneten bir ecdadın torunları olarak en büyük gayemiz Filistin'de kalıcı barış ve istikrarın tekrar uygulanmasıdır.

Filistin konusunda 2 önemli zirveye ev sahipliği yaptık. Bu sayede uluslararası platformları harekete geçirdik. Teşkilat içerisinde yer alan ülkeler olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeli, Filistin davasını zarara uğratacak her türlü hareketten kaçınmalıyız.

Filistinlerin de kendi aralarındaki tefrikayı sona erdirmesi son derece önemlidir. Beklentimiz Filistinli kardeşlerimizin birlik ve beraberliklerini güçlendirerek bu sürece katılmasıdır.

Kaynak:Haber 7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdoğan teklif etmişti, kabul gördü! 5 ülke Moskova'da buluşuyor, 1 ülke ikna edilemediÖnceki Haber

Erdoğan teklif etmişti, kabul gördü! 5 ü...

Devlet Bahçeli'den sert tepki: Rezaletin daniskası...Sonraki Haber

Devlet Bahçeli'den sert tepki: Rezaletin...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar