Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Emeklilere Promosyon Uyarısı: Haklarınızı Kaybetmeyin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emeklilere Promosyon Uyarısı: Haklarınızı Kaybetmeyin
Abone ol
Emekliler için sevindirici bir gelişme yaşandı. Bankalar, emeklilere verilen promosyon tutarlarında artışa gitti. Kamu bankaları, emekliler için 8 bin ile 12 bin lira arasında değişen tutarlarda promosyon ödemeyi taahhüt etti. Bu artış, emeklilerin maddi durumlarını bir nebze rahatlatacak nitelikte. Başvurular ise bankaların şubelerinden veya e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bu yeni gelişmeyle birlikte, emeklilerin haklarını kaybetmemesi ve promosyonlarından faydalanabilmesi için başvuruları yapmaları önem taşıyor.

Bankaların promosyon güncellemesi sonrası Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) önemli bir uyarı geldi. SGK, emekli promosyon ücreti almak isteyen emeklilerin belirli işlemleri yerine getirmesi gerektiğini ve bu işlemleri yapmayanların promosyonlardan yararlanamayacağını vurguladı. Emeklilerin maaş promosyonu alabilmek için öncelikle seçtikleri bankaya beyanname vermesi gerekiyor.

SGK'nın açıklamasında, "Emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik promosyon ödemeleri, kamu bankalarında yaklaşık 2 katına çıkarıldı ve 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlendi. Ayrıca, SGK'den ölüm aylığı alan 3,3 milyon vatandaş da başvurmaları halinde kamu bankalarından 5 bin lira promosyon ödemesi alabilecek. Bu promosyon ödemeleri için emeklilerin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekiyor" ifadeleri kullanıldı.

Başvuruların devam ettiği belirtilirken, ödemelerin 28 Mart Perşembe günü başlayacağı bildirildi. Emekliye promosyon için başvurular bankalardan ya da e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Bankaların promosyon için 3 yıl taahhüt istediği bilgisi de paylaşıldı. Ancak daha avantajlı bir teklif olması durumunda banka değişikliği yapmanın mümkün olduğu belirtildi. Değişiklik durumunda cayma bedeli alınmayacağı ve anlaşma yapılan bankada kalan süre için ödenen promosyon miktarının iade edileceği bilgisi verildi.

Başvuruları kabul edilen emeklilerin promosyonları Perşembe günü hesaplarına yatırılacak. Kamu bankalarının, emekli maaşının miktarına göre 8 bin ile 12 bin lira arası promosyon ödeyeceği açıklandı.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karataş, "Başka bankaya taşıma açısından herhangi bir cezai sorumluluk olmadığını ve sadece kullanılmayan promosyonun iade edilmesi gerektiğini" belirtti. Birden fazla emekli maaşı alanların ayrı ayrı promosyon başvurusu yapabileceği de bildirildi.

Uygulamadan emekli, dul ve yetim maaşı alan 16 milyon kişinin yararlanacağı ifade edilirken, kamu bankaları haricinde özel bankalardan da promosyon alınabileceği hatırlatıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MSB'den Açıklama: 3 PKK Militanı Etkisiz Hale GetirildiÖnceki Haber

MSB'den Açıklama: 3 PKK Militanı Etkisiz...

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan Son Dakika Açıklaması: Nusr-Et'e Saldırı Planlayan Suç Örgütüne Operasyon GerçekleştirildiSonraki Haber

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan Son Da...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar