Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Erdoğan'dan son dakika Sisi açıklaması: Ben olaya şu gözle bakıyorum...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan'dan son dakika Sisi açıklaması: Ben olaya şu gözle bakıyorum...
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pençe Kılıç Harekatı hakkında ne Biden'la ne de Putin'le herhangi bir görüşme yapmadığını söylerken, Mısır'ın darbeci cumhurbaşkanı Sisi'yle verdiği poz ve Mısır-Türkiye ilişkilerini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Kupası münasebetiyle Katar'a yaptığı ziyaretin dönüşünde, aralarında Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 yazarı Mehmet Acet'in de olduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye, Pençe Kılıç Harekatı'yla terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG'ye ağır darbe vurdu. Hareketla ilgili görüşlerini dile getiren Erdoğan, bu operasyon hakkında ne Biden'la ne de Putin'le herhangi bir görüşme yapmadığını söyledi.

Mısır'ın darbeci cumhurbaşkanı Sisi ile ayaküstü yaptığı görüşmeye de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "...Çünkü olaya ben şöyle bakıyorum; Türkiye-Mısır arası bir liderler buluşması değildir. Türk milleti ile Mısır halkının geçmişteki birlikteliği bizim için çok önemlidir. Yeniden niye olmasın, yeniden niye başlamasın? Bunların sinyalini verdik. İnşallah fevkalade bir hal olmadıktan sonra bu adımı hayırlısıyla atarız" dedi.

ERDOĞAN'DAN SİSİ'YLE YAPTIĞI GÖÜRŞMEYE DAİR YORUM

SORU: Tüm Türkiye şu an Sisi ile görüştüğünüz fotoğraf karesini konuşuyor. Gerçekten çok merak ediliyor, ne konuşuldu, bir süreç mi başladı? Daha önce bu konuya ilişkin açıklamalarınız olmuştu "normalleşme adımları atılabilir" diye. Dünya Kupası'nın önüne geçti bu kare. Ne söylersiniz buna ilişkin?

CEVAP: Bir süreç başlayabilir demiştik. Böyle bir sürecin başlaması için burada bir adım atılmış oldu ve hayırlısıyla görüşmeleri yaptık. Temennim odur ki, önce bakanlarımızla başlayan bir süreci, daha sonra inşallah üst düzey görüşmelerle iyi bir noktaya taşıyalım istiyoruz. Çünkü olaya ben şöyle bakıyorum, Türkiye-Mısır arası bir liderler buluşması değildir. Türk milleti ile Mısır halkının geçmişteki birlikteliği bizim için çok önemlidir. Yeniden niye olmasın, yeniden niye başlamasın? Bunların sinyalini verdik. İnşallah fevkalade bir hal olmadıktan sonra bu adımı hayırlısıyla atarız. Bizim tabii kendilerinden tek isteğimiz; bu görüşmelerle birlikte, bize karşı Akdeniz'de tavır içinde olanlara yönelik burada biz barışı ikame edelim, onunla beraber yolumuza inşallah devam edelim.

ERDOĞAN, PENÇE KILIÇ OPERASYONU İLE İLGİLİ BİDEN VE PUTİN'LE GÖRÜŞTÜ MÜ?

SORU: ABD Başkanı Biden'la Bali'de görüştünüz. Rus lider Putin'le de sürekli temas halindesiniz. Bu operasyonla ilgili konuştunuz mu? Tavırları ne oldu?

CEVAP: Biz bu operasyonla ilgili ne Sayın Biden'la ne Sayın Putin'le herhangi bir görüşme yapmış değiliz. Fakat bizim her an bu bölgede bu tür şeyleri yapabileceğimizi zaten sayın Biden da sayın Putin de biliyor. Nitekim bu olayda da olduğu gibi, her zaman söylüyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz. Türkiye'nin güvenlik teşkilatı, bizler icazetli çalışmıyoruz. Biz eğer bir adım atacaksak bunun kararını veririz ve bu adımı da atarız. Bu konuda Amerika artık bizi bilmesi lazım. Herhalde biliyordur. Bundan sonraki süreçte zaten bizim çok daha önemli adımları kararlı bir şekilde nasıl atacağımızı, atmamız gerektiğini de inşallah hepsi görecek. Bizim tabii üzüntümüz şu; biz Amerika'yla NATO'da beraberiz. Ancak binlerce araç, gereç, mühimmat, silah bütün bunları Suriye'deki terör bölgesine maalesef bu Amerika göndermiştir. Bu sayın Obama döneminden itibaren olmuş, sayın Trump döneminde sürmüş, sayın Biden döneminde de devam etmektedir. Peki biz bunu onlarla paylaştık mı? Evet paylaştık. Ben bunları sayın Obama'yla da paylaştım, sayın Trump'la da paylaştım, sayın Biden'la da paylaştım. Kendilerine "Biz sizinle NATO'da beraberiz, iki önemli müttefikiz. Bize böyle bir tehdit güneyden geldiğine göre siz buradaki terör örgütlerine bu destekleri vermek suretiyle bizi sıkıntıya sokuyorsunuz. Tabii biz bu sıkıntıları yaşayamayız. Gerektiğinde bunlara gereken cevabı da vermek durumunda kalacağız" dedim. Tabii bir şey söyleyemiyorlar. Biz de gerekeni bu noktada yaptık, yapıyoruz, yapmaya da yine devam edeceğiz. Buralardan asla taviz veremeyiz, çünkü bu tür tavizler ülkemiz için sıkıntıdır.

Kaynak:Haber 7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'e saldırı, Ölü ve yaralılar varÖnceki Haber

Gaziantep'e saldırı, Ölü ve yaralılar va...

Bakanlık, 2023 Yılında Geçerli Olacak Asgari Ücreti Belirleme Çalışmaları Kapsamında Başlattığı Araştırma Sonuçlarını AçıkladıSonraki Haber

Bakanlık, 2023 Yılında Geçerli Olacak As...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar