Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.5638
EURO35.0307
ALTIN2424.4

Ermenistan Cumhurbaşkanı: Türkiye ile iyi ilişkiler yürütmek güzel olacaktır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ermenistan Cumhurbaşkanı: Türkiye ile iyi ilişkiler yürütmek güzel olacaktır
Abone ol
Haziran ayında yaptığı açıklamada, Dağlık Karabağ'da uğradıkları bozgun nedeniyle, Türkiye'yi 'NATO silahlarıyla sivillere saldırmakla' suçlayan Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, bugün yaptığı açıklamada, ne zafer ne de yenilginin sonsuza kadar sürmediğini belirterek, "Türkiye ile iyi ilişkiler yürütmek güzel olacaktır" dedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Rus basınına yaptığı açıklamada, Türkiye ile ilişkilerin çözümüne değindi.

Türkiye'nin kendilerine saygı göstermesi gerektiğini belirten Sarkisyan, iki ülke arasındaki olası uzlaşıya ilişkin sorulan soruya, asırlardır karşılıklı cephelerde bulunan Fransa ile Almanya’nın İkinci Dünya Savaşı sonrasında aynı tarafta olabildiğini ve Türkiye ile Ermenistan’ın birbirlerinin kültürlerine, tarihlerine hoşgörüyle yaklaşmaları gerektiğini belirterek yanıt verdi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'dan beyin yakan iddia: Türkiye NATO silahlarını kullanarak halkımıza saldırdı

"TÜRKİYE İLE İYİ İLİŞKİLER KURMAK GÜZEL OLUR"

Bazı görüşlerini gizlemediğini belirten Ermenistan Cumhurbaşkanı, "Karmaşık bir mesele olsa bile Azerbaycan ile sorunların çözülmesini isterim. Türkiye ile de iyi ilişkiler kurmak güzel olur ki bu daha da zor. Sonuçta tarihi nasıl unutabiliriz? Ermenistan yalnızca kendi vatandaşları değil tüm Ermenilerin önünde kararlarından sorumlu. Bu insanlar gelecekte daha hassas sorular yöneltebilir." diye konuştu.

Ne zaferin ne de nihai yenilginin sonsuza kadar sürmediğini ifade eden Sarkisyan, "Her şey mümkün. Fransa ve Almanya yüzyıl boyunca birbirleriyle savaştı ama 2. Dünya Savaşı'ndan sonra her şey değişti. Türkiye'nin inisiyatif alması gerektiğini düşünüyorum. Kültür, tarih, anıtlar, din, kilise ve tüm diğer şeyler konusunda tolerans olması gerekiyor. Karşılıklı saygı olmadıktan sonra hiçbir şey işe yaramaz." diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:Yeni Şafak

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Malatya'da bina çöktüÖnceki Haber

Malatya'da bina çöktü

Malatya'da çöken binanın enkazından çıkan vatandaş: Tadilat yapan tavukçuyu 'Burası eski bina' diyerek uyardıkSonraki Haber

Malatya'da çöken binanın enkazından çıka...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar