Reklamı Geç
Pursaklar Belediye Başkan Adayı Baram BAŞ
Ankara
DOLAR32.3348
EURO35.0921
ALTIN2308.8

Fatih Erbakan’dan çarpıcı ‘erken seçim’ açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Erbakan’dan çarpıcı ‘erken seçim’ açıklaması
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, her geçen gün oy kaybeden ve iktidardan gideceği belli olan Cumhur İttifakı’nın, erken seçime yanaşmayacağını ve dolayısıyla seçimlerin 2023’de zamanında yapılacağını söyledi.
haber detay

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Anadolu Buluşmaları kapsamında geldiği Elazığ’da basın mensupları ile kahvaltı programında önemli açıklamalarda bulundu.

Ekonomide çözümün adresi Milli Görüş iktidarı

Vatandaşın en önemli gündem konusunun ekonomideki gelişmeler ve döviz kurları olduğunu belirten Erbakan, çözüm için Milli Görüş iktidarını adres gösterdi:

Erbakan şunları söyledi:

"Türk lirasının değerinin korunması için öncelikli olarak üretim ve ihracatın artırılması gerekir. Bunu Milli Görüş daha 45 yıl önce ağır sanayi hamlesiyle zaten ortaya koydu. Yeniden Refah iktidarında, ilk kurulduğumuz günden beri ifade ediyoruz, borç, faiz, zam, vergi ekonomisi yerine üretim, istihdam ve ihracat odaklı bir ekonomiye geçiş yapacağız. Bu olmadan zenginleşmek, dış ticaret açığını kapatmak, milli geliri artırmak, Türk lirasının değerini korumak, işsizliğe çözüm üretmek mümkün olmaz. Bunun yanında borç ve faiz ekonomisinden kurtulmak için kaynak üretilecek. İşçiye, memura, emekliye geldiğimiz ilk sene yüzde 70 maaş zammı yapacağımızı, tarım ürünlerinin taban fiyatlarını en yüksek seviyeye artıracağımızı ifade ettik."

Seçimler 2023 yılında yapılacak

Mevcut ekonomik şartlarda iktidarın erken seçime yanaşmayacağını dile getiren Erbakan, seçimlerin 2023 yapılacağını düşündüklerini söyledi:

“Erken seçim ihtimalini düşük olduğunu düşünüyorum. Çünkü Cumhur ittifakı her geçen gün oy kaybediyor. En güvenilir ve kendi yaptıkları anketlerde dahi bu tabloyu gördükleri için iktidarı kaybedeceklerini gördükleri için apar topar erken seçime gideceklerini düşünmüyorum. En azından normal süremiz dolana kadar devam edelim demeleri normal karşılanabilir. Tabii 2023’e kadar bu ekonomik sıkıntılarda çarkı döndürebilirler mi zor görünüyor. Olağanüstü bir durum olmazsa seçimler 2023’de yapılacak gibi görünüyor.

3. ittifak için resmi bir çalışmamız yok

Kamuoyunda gündem olan 3. İttifak çıkışını da değerlendiren Erbakanş sözlerine şöyle devam etti:

“Bir kere Cumhur ittifakının ekonomik anlamdaki hatalarına ortak olmamız söz konusu değil. Onların da Milli Görüş’ün ekonomi politikalarına uymaları zor görünüyor. Bu yüzden tabiri caizse batan gemide olmamız mümkün değil. Millet ittifakı deseniz İktidarın yıllardır işlediği olumsuz algılardan dolayı HDP ve CHP ile olmamız seçmende kabul görmez. Dolayısıyla biz de İktidarın bu argümanlarını elinden alacak 3. İttifak fikrini ortaya attık. İYİ Parti, BBP, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nden oluşan bir 3. İttifak bir alternatif oluşturabilir daha faydalı olabilir diye ortaya attık. Ancak bununla alakalı bir resmi çalışma yok. Tabii bizim gönlümüzden geçen tek başımıza seçime girebilmek. Çünkü her ittifakın kendine göre dezavantajları var.”

Seçim barajı ne olursa olsun biz seçime hazırız

Bir gazetecinin seçim barajı sorusunda da yanıt veren Erbakan, “Seçim barajının hiç olmamasından yanayız. Artık parlamenter sistem de olmadığı için istikrarsızlık tehlikesi de ortadan kalktı. Ancak seçim barajı ister 7 olsun ister 5 olsun biz her durumda genç ve dinamik teşkilatlarımızla sandık başmüşahitlerimizle seçime hazırız.” Şeklinde konuştu.

Gençlere konforlu bir hayat vadediyoruz

Genç nüfusa sahip olmamızın büyük bir nimet olduğunun altını çizen Erbakan, gençlere yönelik parti politikalarının hazır olduğunu ve gençlere konforlu bir hayat vadettiklerini söyledi:

“Gençlere ulaşabilmemizin yolu onlarla aynı şekilde düşünebilmek onlarla aynı şekilde hissedebilen bir teşkilata sahip olmak. Biz de bu konuda diğer partilere göre gerek Genel başkan düzeyinden gerek MKYK düzeyinde genç ve dinamik kadromuzla en avantajlı parti konumundayız. Genç nüfus oranına baktığımızda Ülke olarak da çok büyük bir avanataja sahip olduğumuzu da söylemeliyim. Tabii bu avantajı değerlendirmemiz için bir defa gençlerimize kaliteli bir eğitim ezbere dayalı değil gerçekten meslek sahibi yapacak bir eğitim vermemiz lazım. Bu eğitimle birlikte istihdam da oluşturmanız lazım. Bu istihdam da yetmiyor gençlerimizin konforlu yaşayabilmesi için elde edeceği gelirin de iyi olması son derece önemli. Gençler iş beğenmiyor diyorlar ancak mevcut asgari ücret ile dolar kuru ile gelir olarak Afrika ülkerinin seviyesinde düştüğünüzde gençler çalışmak istemiyor. Bu sorunun da çözülmesi lazım. Biz parti programımızda bu adımları atacağımızı taahhüt ettik ve gençlerimize kendi ülkesinde de konforlu yaşamı sağlamayı başarırız inşallah.”

Milli Görüş’ün tek temsilcisi Yeniden Refah Partisi’dir

Bir gazetecinin Milli Görüş’ü kim temsil ediyor sorusunu yanıtlayan Erbakan, “Senede 240 milyar TL faiz ödeyecek olan Mevcut iktidar Milli Görüşe en uzak partidir. Bununla birlikte imtiyazlılara kaynak aktarılması 12 buçuk milyarlık hastaneleri 54 milyara yaptıran bir iktidar nasıl kendine Milli Görüşçüyüm diyebilir? Diğer taraftan kendini Milli Görüşçü olarak tanımlayan diğer parti ise Erbakan hocamızın en önemli prensibini çiğnedi: o da nedir davaya hizmet etmek isteyen insanların sırf Fatih Erbakan’ı seviyor diye üyeliklerinin kongre üyelerinin delegeliklerinin düşürülmesi bizim görüşümüze uymaz. Diğer bir konuda bir önceki genel başkanın Erbakan Hocamızın ‘Siyonistlere asker yetiştiriyorlar, bunlar dış güçlerin maşasıdır’ dediği bir örgüte FETÖ’ye dünyanın en hayırlı hareketidir diyeceksiniz. Diğer bir şey de şu anki Genel Başkanın CHP ile inatla entegre olmuş bir şekilde hareket etmesi. Halkımız da bunu görüyor ve tepki gösteriyor. Tüm bu gerçekler ortada iken Milli Görüş’ün tek temsilcisi olarak ortaya koyduğumuz projelerimizle uygulamalarımız ve söylemlerimizle Yeniden Refah Partisi olarak gördüğümüzü gönülden inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Raporu AçıklandıÖnceki Haber

Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Raporu Aç...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İş birliği Teşkilatı 15. Zirvesi’nde konuştuSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İş birli...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar