Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Fransız Kalkınma Ajansı’ndan İZSU’ya ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fransız Kalkınma Ajansı’ndan İZSU’ya ziyaret
Abone ol
Sürdürülebilir kentsel gelişim hedefine yönelik yatırım alanında İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle işbirliği yapan Fransız Kalkınma Ajansı’nın (AFD) yetkilileri, İZSU Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Haziran ayında imzalanan ilke anlaşması kapsamındaki buluşmada yeni ortaklıklar kurulması için gerekli adımlar atılması yönünde fikir birliğine varıldı.

Sürdürülebilir kentsel gelişim yatırımlarına verdiği destekle tanınan Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) adına İzmir’e gelen heyet İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle imzaladığı ilke anlaşması kapsamında İZSU Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İzmir’in atık su arıtma projeleri başta olmak üzere çevre odaklı yatırımlarını yerinde incelemek amacıyla düzenlenen 5 günlük ziyarette AFD danışmanlarından Kentsel Kalkınma Uzmanı Stéphane Milhaud, Su ve Arıtma Uzmanı Thierry Le, Kentsel Planlama Uzmanı Julie Brun ve Kentsel Uygulama ve Kalkınma Uzmanı Batuhan Akkaya yer aldı. İşbirliği yapılacak çalışma alanları arasında su, arıtma, katı atık ve su kirliliği gibi Başkan Tunç Soyer’in ‘Yüzülebilir Körfez’ vizyonunu doğrudan ilgilendiren konular yer alıyor.
İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu’nun yönetimindeki toplantılarda, projelerin uygulanması için gereken teknik altyapının ve planlamaların detayları masaya yatırıldı. Çevre ve su kaynaklarını koruma yöntemleri, projelerin finansmanı ve bütçe planlaması üzerine görüşmeler yapıldı.

İZSU Genel Müdürü Köseoğlu, bu temasların İzmir’in çevresel ve kentsel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için önemli adımlar olduğunu vurgulayarak; imzalanan ilke anlaşması ve inceleme gezilerinin İzmir’in çevre kalitesini artırmak ve kenti daha yaşanabilir hale getirmek için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.  

 

Sürdürülebilir kentsel gelişim için işbirliği
Geçen Haziran ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD), sürdürülebilir kentsel gelişime yönelik kent yatırımları için bir ilke anlaşması imzaladı. 16 Haziran 2023 tarihinde imzalanan anlaşma kapsamında İzmir’de su ve arıtma alanında yapılacak projelerin de yer aldığı programlarda birlikte çalışmak üzere karar alındı. Başkan Tunç Soyer’in Paris temasları kapsamında imzalanan anlaşma, İzmir Körfezi’nin su kalitesi, biyolojik çeşitliliğinin iyileştirilmesi ve iklim krizi tedbirleri rehberliğinde kentin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dinç ve zinde bir yaşlılık dönemi için atılacak adımlarÖnceki Haber

Dinç ve zinde bir yaşlılık dönemi için a...

Garanti BBVA, Renault ve Dacia iş birliği ile esnaf, KOBİ veticari firmalar için uçtan uca dijital oto kredisini başlattıSonraki Haber

Garanti BBVA, Renault ve Dacia iş birliğ...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar