Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.404
EURO34.8215
ALTIN2439.8

Gemlik Belediyesi’nde Şükrü Deviren Dönemi başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gemlik Belediyesi’nde Şükrü Deviren Dönemi başladı
Abone ol
Yerel seçimde yüzde 51,33 oy oranıyla Gemlik’in yeni belediye başkanı seçilen Şükrü Deviren, Gemlik Belediyesi önünde kalabalık destekçi grubuyla görevi devraldı. Devir teslim törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Gemlik İlçe Başkanı Servet Pehlivan, İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, kadın ve gençlik kolları ile eski ve yeni belediye meclis üyeleri katıldı.

  Görevi devreden Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Emaneti en az bizim kadar iyi muhafaza edecek birine teslim etmenin haklı gururunu yaşıyorum” dedi. Yeni Belediye Başkanı Şükrü Deviren ise “Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, tek bir şeye ihtiyacımız var, çalışkan olmak. Gemlik’i birlikte inşa edeceğiz, hep birlikte başaracağız!” dedi.

“Emanetinizi namusumuz bildik”

  İlk olarak söz alan Mehmet Uğur Sertaslan şöyle konuştu: “Pandemi, ekonomik kriz, deprem gibi yüz yılda bir olacak işler geçtiğimiz beş yıl içinde yaşandı. Ama alnımızın akıyla, bir tek kuruşunuzu ne yedik, ne yedirdik. AKP’nin iktidarda olduğu dönemde hiç gelmeyen Sayıştay, her yıl geldi. Beş yıl üst üste Sayıştay denetimi geçirdik, çok şükür hepsinden çıktık. Emaneti namusumuz bildik, öyle koruduk, öyle teslim ediyorum. En az benim kadar iyi muhafaza edecek bir adama teslim etmenin haklı gururunu yaşıyorum. Gemlik üzerinden sürekli tartışma çıkarıldı. 81 vilayetten yurttaşımızın yaşadığı bir yer burası. Gemlikli burada doğan değil, burada ölmeye karar verendir. Allah hepimize uzun ömür versin. Ben burada ölmeye karar verdim. Dolayısıyla o son nefesi verene kadar şehir için çalışmaya devam edeceğim.  Şükrü Abi, hoş geldin. Gemlik sana emanetimizdir. Belediyede çalışan 550 kardeşim sana emanetimdir.”

“Çok çalışacağız!”

  Sertaslan’dan sonra söz alan yeni Belediye Başkanı Şükrü Deviren ise “Uğur Başkanım öyle bir emanet bıraktı ki, biz bu emanete gözümüz gibi bakacağız. Bıraktığı 550 personeli ve genciyle, yaşlısıyla 122 bin Gemlikliyi bağrımıza basacağız. Biz artık çalışma arkadaşlarıyız. Gemlik’i birlikte inşa edeceğiz. Senlik, benlik olduğu sürece bir şey üretemeyiz. Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi bize emanet ederken, bir şeye ihtiyacımız var o da çok çalışkan olmak demişti. Çok çalışacağız. Büyükşehir’den çok destek alamıyorduk ama artık Mustafa Bozbey burada. Marmara’nın incisi, zeytinin başkenti Gemlik’i hep birlikte marka şehir yapalım. Birlikte başaracağız!” şeklinde konuştu.

“Büyükşehir her zaman yanınızda olacak!”

  Deviren’den sonra söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de “Öncelikle Uğur kardeşimle beraber çalışamadığım için üzgünüm ama geriye bakmayacağız. Uğur kardeşimi yaptığı hizmetlerden dolayı kutluyorum. Bundan sonra birlikte bu kente katkı sunmaya devam etmeliyiz. Şükrü başkanıma hayırlı olsun. Büyükşehir olarak yanınızda olacağız, aynı zamanda birçok hizmeti beraber üreteceğiz. Gemliklileri gülümseteceğiz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

“Halkçı belediyeciliği inşa edeceğiz”

  Son olarak söz alan CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ise “Beş yıl önce bu kentte bir tarih yazıldı, o gün asılan bayrak hâlâ duruyor ve bundan sonra inmeyecek. Uğur Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Parti kültürü almış yürekli bir insan. Bundan sonraki süreçte işimiz bitmedi, herkesin mutlu olabileceği ilçeyi yaratana kadar birlikte mücadele edeceğiz.  Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi umut olmuştur. O umudu büyütmek, partiyi yöneten herkesin boynunun borcudur. Bundan sonra Bursa’da ve Türkiye’nin dört bir yanında sosyal demokrat, halkçı belediyeciliği, halktan gelen paranın halka hizmet olarak kullanılacağı süreci birlikte inşa edeceğiz. Değerli arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Gemlik’te mücadeleye ortak olan herkese yürekten teşekkür ediyorum.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nevşehir Belediye Başkanı seçilen Rasim Arı’nın ilk talimatı şehirdeki Arapça tabelaların kaldırılması olduÖnceki Haber

Nevşehir Belediye Başkanı seçilen Rasim...

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner Görevi Teslim AldıSonraki Haber

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Gün...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar