Reklamı Geç
Pursaklar Belediye Başkan Adayı Baram BAŞ
Ankara
DOLAR32.3695
EURO34.9725
ALTIN2325.3

Harvard Üniversitesi'ni tam burslu kazanan Diyarbakırlı Dicle, Türk bilim insanı Canan Dağdeviren'le buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Harvard Üniversitesi'ni tam burslu kazanan Diyarbakırlı Dicle, Türk bilim insanı Canan Dağdeviren'le buluştu
Abone ol
Başarı hikayesine imza atarak Harvard Üniversitesi'ni tam burslu kazanan 18 yaşındaki Diyarbakırlı Dicle Ezgi Ekinci, "Rol modelim" diyerek ifade ettiği ünlü Türk bilim insanı Canan Dağdeviren'le bir araya geldi.
haber detay

Harvard Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü'nü geçen yıl tam burslu kazanan Diyarbakırlı Dicle Ezgi Ekinci'nin (18) ABD'deki ilk durağı, "Benim rol modelimdi" dediği dünyaca ünlü Türk bilim insanı Canan Dağdeviren oldu.

"NEREDE OLDUĞUNUZ ÖNEMLİ DEĞİL"

Kalp pilinin mucidi, Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyeliği'nin ilk Türk temsilcisi olan Dağdeviren, bu buluşmayı sosyal medya hesabından duygu yüklü sözlerle duyurdu: "3 yıl önce öğretmeni beni Dicle'ye anlatmış. Dicle, 3 yıl hayal kurmuş. Hayalinin peşinden koşmuş ve bu sabah birbirimize sarıldık. Bir yerlerde birinin beni izlediğini biliyorum, size sesleniyorum: Yalnız değilsiniz, siz de yapabilirsiniz. Nerede olduğunuz önemli değil, neyi nasıl yaptığınız önemli. Hepinizi bilimin olanca ateşiyle kucaklıyorum."

"ÖĞRETMENİMİN ANLATTIKLARINDAN ÇOK ETKİLENDİM"

Genç bilim insanı adayı Dicle Ezgi Ekinci ise adeta bir halef-selef kucaklaşmasına benzeyen buluşmanın detaylarını Sabah'a anlattı. Diyarbakır'dayken 3 yıl önce okul müdürlerinin Dağdeviren'i ziyaret ettiğini anlatan Dicle, "Öğretmenim bana Canan Hanım'dan çok bahsetti. Ben de çok etkilendim. 3 yıl boyunca tüm çalışmalarını yakından takip ettim. Rol modelimdi. İleride ben de onun gibi olmak istiyorum" dedi.

"ÇOK İYİ BİR İNSAN"

Dağdeviren'i MIT'deki kendi laboratuvarında ziyaret ettiğini anlatan genç Harvard'lı Dicle, "Mükemmel bir laboratuvar kurmuş. Hayranlığım daha da arttı. Çok da iyi bir insan. O da benim gibi yollardan geçmiş" şeklinde konuştu.

İKİ AYDA ONLARCA BAŞARI

Diyarbakır Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi mezunu olan Dicle Ezgi Ekinci, ABD'ye ağustosta gitti. 2 ay gibi kısa bir sürede oldukça önemli sosyal projelere imza atan Dicle, Harvard'ın kamu hizmeti akademisi öğretmen kurslarına katılarak buradan sertifika aldı. Derslerinden arta kalan zamanlarda Chinatown olarak bilinen Çin mahallesindeki öğrencilerin ev ödevlerine yardımcı olan genç kız, gönüllü öğretmenlik yapmaya başladı. Aynı zamanda Harvard UNICEF'te de çalışan Dicle, üniversitenin Biomech isimli robotik takımına katıldı. Harvard'ta Türk öğrenci sayısının oldukça fazla olduğunu söyleyen Dicle, "Eğitimimi tamamladıktan sonra Türkiye'ye döneceğim. Ülkeme hizmet edeceğim" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
A Milli Takım'a şınav çekme cezası verdiÖnceki Haber

A Milli Takım'a şınav çekme cezası verdi

Zincir marketlerde kozmetik ve kırtasiye ürünlerinde satış yasaklanıyorSonraki Haber

Zincir marketlerde kozmetik ve kırtasiye...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar