Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.2659
EURO34.7161
ALTIN2402.8

İsrail'e 1700 Kilometre Uzaklıktan Vuruldu! İki Gün Süren Gizemli Saldırı Sonrası Doğrulandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsrail'e 1700 Kilometre Uzaklıktan Vuruldu! İki Gün Süren Gizemli Saldırı Sonrası Doğrulandı
Abone ol
İsrail ve ABD arasındaki gerilim artarken, Kanada'nın işgal ordusuna silah satışını durdurması büyük yankı uyandırdı. İsrail ordusu tarafından yapılan duyuru, hava savunma sistemlerini delen füzenin rotasının sürpriz olmadığını belirtti. Bu durum, bölgedeki gerilimi daha da artırarak dikkatleri üzerine çekti.

Gazze'de Bir Yardım Katliamı Daha! İsrail Yardım Kamyonunu Vurdu, En Az 24 Can Kaybı

Al Jazeera'nın haberine göre, Çarşamba gecesi ilk saatlerde İsrail işgal ordusu bir yardım kamyonunu hedef aldı. Kuveyt Kavşağı'ndaki saldırıda en az 24 Filistinli hayatını kaybetti, yaralılar hala yollarda bulunmakta. Al Jazeera muhabiri Hani Mahmud'un bildirdiğine göre, İsrail ordusu sadece kamyonu ve etraftaki kalabalığı hedef almamış, aynı zamanda çevredeki kamu tesislerine de saldırmıştır.

Ateşkes Müzakerelerinde Üçüncü Gün! Arabulucular ABD, Katar ve Mısır Masada

Katar'ın başkenti Doha'da devam eden yeni ateşkes müzakerelerinin üçüncü günü. Al Jazeera'ya göre, Mossad Direktörü David Barnea'nın Salı günü ayrıldığı müzakerelerin üçüncü gününde İsrail heyetinin yanı sıra ev sahibi Katar ve diğer arabulucular ABD ve Mısır masada bulunuyor. Taraflar, Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas'ın elindeki İsrailli rehinelerin bir kısmının serbest bırakılması karşılığında altı haftalık bir ateşkesi görüşüyorlar. Al Jazeera'ya göre, Salı günü Tel Aviv'e dönen İsrail heyetinin başkanı David Barnea'nın savaş kabinesi toplantısına katıldığı bildirildi. Söz konusu toplantıda teklifler ele alındı ve karış öneriler tartışıldı.

İsrail'in Kanal 12 televizyonuna konuşan bir yetkili, bir anlaşmaya varılması için karamsarlık olduğunu ve Hamas lideri Yahya Sinvar'ın gerçekten bir anlaşma mı hedeflediği yoksa sadece zaman kazanmaya mı çalıştığı yönünde şüpheler bulunduğunu savundu. Katar Dışişleri Bakanlığı ise, bir anlaşma hakkında konuşmak için erken olduğunu belirtip temkinli bir iyimserlik taşıdıklarını kaydetti. İsrail'in Gazze Şeridi'nde işgal edilmemiş tek şehir olan Refah'a kara saldırısı için ısrar etmesi, ateşkes müzakerelerindeki gündem başlıklarından biri. Katar, Refah'ın işgali uzlaşma çabalarını boşa çıkaracağı konusunda uyarıda bulundu.

"Türkleri Kısıtlamak İçin Destekliyoruz"

ABD'li dergi The American Conservative, Washington'un terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısına verdiği destek hakkında bir analiz yayınladı. Makalede, ABD'nin Türkiye'ye karşı neden YPG'yi silahlandırdığı ele alınıyor.

İsrail Ordusu İlk Kez Doğruladı! 1700 km Uzaktan Ateşlenen Füze İsrail'i Vurdu

7 Ekim'de başlayan savaşla birlikte, Yemenli Husiler İsrail'in en güneyindeki Eilat şehrine füzeler ve kamikaze drone'lar ateşlemeye başladılar. İlerleyen haftalarda, Kızıldeniz'de seyreden ticari gemilere saldırmaya başladılar. Kasım ayı ortasından itibaren onlarca gemiye saldıran İran destekli grup, uluslararası koalisyon ve Avrupa Birliği'nin görev gücü de durduramadı. Ocak ayında, Amerikan ve İngiliz savaş uçakları Yemen topraklarındaki Husi hedeflerini bombaladılar. Bunun sonucunda Husiler, ABD savaş gemilerine füze saldırıları düzenledi. Bu olaylar, Babülmendep Boğazı'nı dünyanın en tehlikeli su yolu haline getirdi.

İsrail ordusu, 1700 km uzaktan İsrail'e ulaşan bir füzenin hava savunma sistemlerini aştığını ilk kez doğruladı. İsrail ordusunun iki gün boyunca bu saldırıyı gizlemesi büyük tartışma yarattı. İsrail ordusu muhabiri Doron Kadosh'a göre, füze gerçek zamanlı olarak 'şüpheli bir hava hedefi' olarak belirlendi ve iki gün sonra hava savunma sistemlerini aşarak Eilat yakınlarında patladığı duyuruldu. Kadosh, bu gizliliğin Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne yapılan bir baskına odaklanmak için medyanın dikkatini başka yöne çekmek amacıyla yapıldığını savundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un geçtiğimiz Şubat ayında Paris'te gerçekleşen bir toplantıda ortaya attığı "tüyler ürpertici" hamle ve Rus istihbarat şefinin yeni dünya savaşına işaret etmesiyle ilgili gelişmelerin ardından, Kanada'nın İsrail'e silah satışını durdurma kararı dikkat çekiyor. Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, Avam Kamarası'nda kabul edilen Filistin önergesi doğrultusunda İsrail'e silah satışının durdurulacağını açıkladı. Bu karar, Kanada'nın İsrail'e silah ihracat izinlerini geçici olarak askıya almasından sonra geldi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı ağırlayacağı belirtilirken, İsrail ve ABD arasındaki Refah gerilimi de artıyor. Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, ABD Başkanı Joe Biden'ı ikna etmeye çalışarak Refah'ta Hamas'ın varlığını sona erdirmeye yönelik kararlılığını dile getirdiği belirtiliyor. Bu gelişmeler, uluslararası arenada Refah'a olası bir kara saldırısının yaratacağı olumsuz sonuçlarla ilgili kaygıları artırıyor. Netanyahu'nun, Biden ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamalar, ABD ile gerginliğin artabileceğine işaret ediyor. Amerika'nın Sesi'nin Tel Aviv'den aktardığı bilgilere göre, Netanyahu'nun Refah'a yapılacak askeri operasyon çağrılarını geri çevirdiği bildirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP Ankara Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu, Mal Varlığını Kamuya AçıkladıÖnceki Haber

CHP Ankara Etimesgut Belediye Başkan Ada...

Arda Turan, hapis cezasına ve para cezasına çarptırıldıSonraki Haber

Arda Turan, hapis cezasına ve para cezas...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar