Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.648
EURO34.8739
ALTIN2495.3

Kazakistan lideri: Orduya, uyarmadan ateş açıp öldürün emri verdim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kazakistan lideri: Orduya, uyarmadan ateş açıp öldürün emri verdim
Abone ol
Eylemlerin provokatörler aracılığıyla çatışmalara döndüğü Kazakistan'da Cumhurbaşkanı Tokayev, orduya, uyarmadan ateş açma emri verdiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı ise, olayların bilançosuna ilişkin rakamları paylaştı.

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zam nedeniyle başlayan, hükümetin fiyat düşürme kararına rağmen süren protestoların şiddet olaylarına dönüştüğü Kazakistan'dan yeni haberler gelmeye devam ediyor.

Bilindiği üzere, Rusya öncülüğündeki Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) barış gücü dün itibariyle Kazakistan'a konuşlandı.

Eylemlerin kısa süre içinde çatışmaya döndüğü ülkede gün içinde yaşanacak tüm gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz.

İŞTE KAZAKİSTAN'DAKİ SON DURUM

TOKAYEV: UYARI YAPMADAN VURUN EMRİ VERDİM

11:50: Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, ulusa sesleniş konuşmasında, "Teröristlere uyarı yapılmadan ateş açılmasına ilişkin emir verdim. Teröristlerle müzakere masasına oturmaya niyetimiz yok" dedi. Ülkesindeki şiddet olayları sırasında "teröristlerin" hala silah kullandığını ve mülke zarar verdiklerini kaydeden Tokayev, "teröristlerin" bulunması ve gözaltına alınmaları için özel bir birim kurduğunu belirtti.

Kazakistan lideri, ülkesinin finansal ve kültürel merkezi sayılan Almatı'daki şiddet olaylarına ilişkin, "20 bin haydut Almatı’ya saldırdı ve buradaki devlet binaları tahrip ettiler. Teslim olmayan saldırganlar yok edilecek" ifadelerini kullandı.

Tokayev, kendi çağrısı ile Kazakistan'a barış güçlerini gönderen KGAÖ ülkelerinin devlet başkanlarına teşekkür etti. Kazakistan lideri, barış güçlerinin ülkesinde "belirli ve kısa bir süre için bulunacaklarını" kaydetti. "Yardım çağrısına çok çabuk ve dostça yanıt verdiği için" Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ayrıca teşekkür eden Tokayev, Türkiye, Çin, Özbekistan liderleri ile BM yöneticilerine de desteklerinden dolayı teşekkür etmek istediğini kaydetti.

 

Kaynak:Haber 7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye ile Kazakistan arasında kritik görüşme!Önceki Haber

Türkiye ile Kazakistan arasında kritik g...

Koronavirüs'te vakaların artması sonucu kısıtama geldiSonraki Haber

Koronavirüs'te vakaların artması sonucu...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar