Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.5332
EURO34.7737
ALTIN2489.9

NATO’nun 30 Ağustos paylaşımı Yunan basınını ayağa kaldırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NATO’nun 30 Ağustos paylaşımı Yunan basınını ayağa kaldırdı
Abone ol
NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nın dün 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yaptığı paylaşım Yunan medyasında geniş yer buldu. 'NATO Türkiye'yi Yunanistan'a karşı kazandığı zaferden dolayı kutladı' ifadelerinin yer aldığı haberlerde paylaşımın başlıklı haberinde paylaşımın 'şaşkınlık yarattığı' iddia edildi.

NATO Müttefik Kara Komutanlığı sosyal medya hesabından dün 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak için bir gönderi paylaşıldı.

Türk askerlerinin fotoğrafının bulunduğu gönderide, Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabı etiketlenerek Türkçe olarak, "Zafer Bayramınız kutlu olsun" denildi.

NATO'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması

'Türk müttefiklerimizin yanındayız'

Paylaşımın devamında İngilizce, "Bugün Türk bağımsızlığının 100. yıl dönümü. Zafer ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalarında NATO ve ötesindeki Türk müttefiklerimizin yanındayız" ifadeleri kullanıldı.

YUNAN MEDYASINDAN TEPKİ

NATO'nun söz konusu paylaşım Yunan medyasında tepkiyle karşılandı.

Ta Nea gazetesi haberi “Akıl almaz paylaşım" diyerek, 'NATO bombası: Türkiye'yi 1922'de Yunanistan'a karşı kazandığı zaferden dolayı tebrik ettiler' başlığı ile okurlarına duyurdu.

Türkiye ile ilgili asılsız iddiaları daha önce defalarca sayfalarına taşıyan gazete haberin devamında şu ifadelere yer verdi:

"Aslında bugün (30 Ağustos), Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türk yetkililerin Yunanistan'a yönelik tehditlerle sert bir saldırı başlatmayı seçtiği gündür."

'NATO Yunanistan'a karşı kazanılan zaferi kutladı'

CNN Yunanistan ise 'NATO Türkiye'yi Yunanistan'a karşı kazandığı zaferden dolayı kutladı' başlıklı haberinde paylaşımın 'şaşkınlık yarattığı' iddia edildi.

Haberde 'LANDCMD mesajında 'Zafer Bayramınız Kutlu Olsun' yazıyor. Esasen Türkiye'yi NATO ailesinin bir başka üyesi olan Yunanistan'a karşı kazandığı zaferden dolayı tebrik ediyor' denildi.

  • Yunanca yayın yapan pek çok haber sitesi de gelişmeye geniş yer ayırdı.

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Mezarlığı‘nı ziyaret ettiÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Mezarlığı‘...

“Engelsiz CİMER” artık işitme ve konuşma engellilerin de hizmetindeSonraki Haber

“Engelsiz CİMER” artık işitme ve konuşma...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar