Reklamı Geç
Pursaklar Belediye Başkan Adayı Baram BAŞ
Ankara
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3

Putin: Bağımsızlıkları için bugün karar vereceğim!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Putin: Bağımsızlıkları için bugün karar vereceğim!
Abone ol
Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Putin, "Donetsk ve Luhansk'ın resmen tanınması konusunda bugün bir karar vereceğim."ifadelerini kullandı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'den acil toplantı çağrısı geldi.
haber detay

Son dakika haberi... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile Rusya arasındaki krize ilişkin açıklama yaptı. Putin "Donetsk ve Luhansk'ın resmen tanınması konusunda bugün bir karar vereceğim" dedi.

TEK TEK GÖRÜŞ ALINDI

Kremlin Sarayı'nda basına açık olarak yapılan toplantı, aynı anda Rus devlet kanallarından yayınlandı. Toplantı esnasında Putin, Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması'nın Donbas'taki ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasıyla ilgili çağrısı konusunda güvenlik konseyi üyelerinin hepsinin tek tek görüşünü aldı.

Konsey üyelerinin tamamı sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin tanınmasından yana görüş ifade etti.



PUTİN: KARAR BUGÜN ALINACAK

Donbas'taki sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ile Lugansk Halk Cumhuriyeti yönetimlerinin tanınması konusunu önceden güvenlik konseyi üyeleri ile müzakere etmediğini belirten Putin, herkesin görüşlerini dinlediğini aktardı. Putin, "Karar bugün alınacak." dedi.

Toplantı esnasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Donetsk ve Lugansk'taki Rus yanlısı ayrılıkçı sözde yönetimlerin tanınması gerektiğini belirterek, "Başka bir yol göremiyorum. Batı'ya 2-3 gün süre verilmesi önerisinin ise bir şeyi değiştirmeyeceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

UKRAYNA'DAN ACİL ÇAĞRI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky de son yaptığı açıklamada Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) toprak bütünlüğünün garantisi için acil toplantıya çağırdı.

Kaynak:Haber 7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fransız vekilden Avrupa'ya Türkiye tepkisi: Afrika’daki artan varlığına neden sessizsiniz?Önceki Haber

Fransız vekilden Avrupa'ya Türkiye tepki...

Koronavirüs Vaka, Hasta, ölü sayısı açıklandıSonraki Haber

Koronavirüs Vaka, Hasta, ölü sayısı açık...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar