Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Rusya - Ukrayna krizinde son gelişmeler altın fiyatını fırlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rusya - Ukrayna krizinde son gelişmeler altın fiyatını fırlattı
Abone ol
Ajanslara peş peşe düşen Rusya'nın Ukrayna'yı her an işgal edeceğine yönelik haberler para piyasalarını hareketlendirdi. Gün içerisinde gramı 786.88 TL'ye kadar düşen altın bir anda yükselişe geçti.

ABD tarafından Rusya'nın Ukrayna'yı her an işgal edebilir şeklinde yapılan açıklamalar ve sonrasında Avrupa Birliği'nin üye ülkelere Ukrayna'dan elçilik personelini çekmesine yönelik çağrı en çok para piyasalarını hareketlendirdi. 

FED'in faiz artırımına yönelik açıklamaları sonrası para piyasalarında görülen çözülme gün içerisinde en fazla altının gram fiyatında görülürken, Rusya Ukrayna krizindeki gelinen son durum yine altın fiyatlarına doğrudan yansıdı. 

Bugün öğlen saatlerinde 786.88 TL'ye kadar düşen altının gram fiyatı Rusya ve Ukrayna krizine yönelik peş peşe gelen açıklamalardan sonra 810.47 TL'yi gördü. 

Güne 793,48 ile başlayan Gram Altın, saat 23:24 itibarıyla %2,08 artışla 810,47'dan işlem gördü. Dün en düşük 788,42, en yüksek 804,22 seviyelerini gören Gram Altın, günü 794,94 seviyesinde kapatmıştı. 

RUSYA- UKRAYNA KRİZİ PETROL FİYATLARINDA ZİRVE YAPTIRDI

Avrupa ve ABD'den Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilime ilişkin art arda gelen açıklamalar, petrol fiyatlarındaki yukarı yönlü seyirde etkili oldu.

Brent petrolün varili, bugün saat 22.08 itibarıyla yüzde 3,5 artışla 94,59 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili yüzde 4 yükselişle 93,5 dolardan alıcı buldu. Petrol fiyatları 2014'ün sonundan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

İngiltere, Rus kuvvetlerinin Ukrayna sınırlarına yığılmasının askeri harekat tehdidini artırdığı belirterek vatandaşlarından Ukrayna'ya seyahat etmemelerini ve oradaki vatandaşlarından da ülkeden ayrılmalarını talep etti.

Avrupa Birliği (AB) yetkilileri de zorunlu olmayan personele Ukrayna'yı terk etmeleri çağrısında bulundu.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise "Çin Olimpiyatları" bitmeden Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlayabileceğini söyledi. Sullivan, Ukrayna'da işgalin her an başlayabileceğini, Amerikalıların derhal ülkeyi terk etmesi gerektiğini ve işgal durumunda tahliye operasyonu yapmayacaklarını ifade etti.

Küresel petrol talebindeki toparlanma devam ederken arzın daha da sıkılaşacağına yönelik beklentiler de petrol fiyatlarını yukarı taşıyan etmenler arasında yer aldı.

Kaynak:Haber 7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üniversiteye girişlerde baraj puanı kalktıÖnceki Haber

Üniversiteye girişlerde baraj puanı kalk...

​İstanbul Valiliği: Yangında 4 kişi öldüSonraki Haber

​İstanbul Valiliği: Yangında 4 kişi öldü

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar