Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Seçim Sonrası Türkiye Ekonomisinin İyileşeceği Öngörülüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seçim Sonrası Türkiye Ekonomisinin İyileşeceği Öngörülüyor
Abone ol
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne Türkiye hazırlanırken, iş dünyasından temsilciler seçim sonrası döneme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork, pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerin ardından ülke ekonomisinin daha olumlu bir seyir izleyeceğine inandığını belirtti. Kork, seçim sonrasında ekonominin daha iyi bir döneme gireceği beklentisiyle ilgili düşüncesini paylaştı.

Türkiye'nin yaklaşan yerel seçimlere hazırlanırken, BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork, seçimsiz geçecek 4 yılın, yapısal reformların genişletilerek uygulanabileceğini ve ekonominin daha da gelişeceğini vurguladı. Kork, son verilere göre ekonomik aktivitelerde belirgin iyileşmeler olduğunu ifade ederek, özellikle enflasyondaki artış hızının yılın ikinci yarısından itibaren azalmasını beklediklerini söyledi. Kork, seçim sonrasında toparlanmanın artarak devam etmesini umduklarını dile getirerek, Türkiye'nin güçlü bir irade ile cari açık sorununu çözmeye ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamaya odaklandığını belirtti.

Kork, seçimlerin ardından belirsizliğin ortadan kalkmasıyla yabancı yatırımların önünün açılacağını ve Türkiye'nin OECD'nin 40 kriterini de karşıladığını, bu nedenle ülkenin gri listeden çıkarılacağını belirtti. Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının olumlu değerlendirmelerinin de bu güvenin artmasına katkı sağlayacağını vurgulayan Kork, portföy yatırımlarının yanı sıra uzun vadeli yatırımların artmasını beklediğini ifade etti.

Türkiye'nin jeopolitik öneminin altını çizen Kork, ülkenin potansiyeline inandıklarını ve yatırımlarını sürekli artırdıklarını belirterek, yerel seçimlerin ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi. BankPozitif olarak Türkiye'nin her alanda ilerlemesine katkı sağlamaya devam edeceklerini ve ülkenin ekonomisine destek olacaklarını vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Moskova'daki Terör Saldırısının Perde Arkası: Saldırganların Türkiye Giriş-Çıkışı Ortaya ÇıktıÖnceki Haber

Moskova'daki Terör Saldırısının Perde Ar...

Erdoğan'dan Enflasyonla İlgili Açıklama: "Ne Verirsek Verelim Eriyip GidiyorSonraki Haber

Erdoğan'dan Enflasyonla İlgili Açıklama:...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar