Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.2734
EURO35.086
ALTIN2466.4

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Avrupa'ya seslendi: Biz düşersek siz de düşersiniz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Avrupa'ya seslendi: Biz düşersek siz de düşersiniz
Abone ol
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa'da savaş karşıtı gösteriye katılanlara seslendi. Ukrayna'nın düşmesi durumunda sıranın Avrupa ülkelerine geleceğini söyleyen Zelenskiy, "Biz düşersek siz de düşersiniz. Sokağa çıkın mücadelemizi destekleyin." diye konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde 10'uncu güne giriliyor. Rus güçlerinin başkent Kiev dahil olmak üzere birçok şehri kuşatması ve hava saldırıyla hedef alması tüm dünyanın tepkisini çekti. İki ülke arasındaki diplomatik heyetler, ateşkesin sağlanabilmesi için çabalarını sürdürüyor.

"BİZ DÜŞERSEK SİZ DE DÜŞERSİNİZ"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, tüm bu gelişmelerin gölgesinde, Avrupa'da savaş karşıtı gösteriye katılanlara seslendi.

Ukrayna'nın düşmesi durumunda sıranın Avrupa ülkelerine geleceğini söyleyen Zelenskiy, "Biz düşersek siz de düşersiniz. Sokağa çıkın mücadelemizi destekleyin." ifadelerini kullandı.

"SOKAĞA ÇIKIN DESTEK VERİN"

Zelenskiy'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

"Ülkemizi tam teşeküllü bir işgalden koruyoruz. Bugün askerlerimiz şu anda bazıları ülkemizde görev alıyor, bazıları doktorluk yapıyor, cerrahi operasyon yapıyorlar. Çocukları korumak için çalışıyorlar. Üç dakikalık bir konuşmam var şimdi. Buradaki ilk dakikayı bir saygı duruşuna adamak istiyorum. Hayatını kaybedenleri analım. Askerlerimizi, itfaiye erlerini ve pilot olarak çalışanları, kahramanca mücadele edenleri, ülkelerini koruyanlara adayalım bu saygı duruşunu. Lütfen onların ruhlarını analım, barış içinde yatsınlar.

Halkımızla birlikte direniyoruz. Ülkemizi işgalden koruyoruz. Biz düşersek siz de düşersiniz. Sokağa çıkın mücadelemizi destekleyin."

Yeni Şafak ekibine silah doğrultan Ukrayna askerleri Türk olduklarını öğrenince yardımcı oldu

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in doğusunda yer alan Rusaniv kentine hareket eden, içinde Yeni Şafak muhabiri Taha Hüseyin Karagöz'ün de bulunduğu otomobile, bölgede radar kurulumu yapan Ukrayna birlikleri tarafından tehdit unsur sanılarak silah doğrultuldu. Takip edilerek bir süre sonra durdurulan ve polisler tarafından üst araması yapılan gazetecilere, Türk oldukları anlaşılınca Ukrayna güçleri tarafından yardımcı olundu. Ukrayna polisi, Türk gazetecilere Kiev'e kadar refakat etti.

Ukrayna'da sivillerin savaştan kaçışı devam ediyor

Ukrayna'da sivillerin savaştan kaçışı devam ediyor

Başkent Kiev'in kuzeyindeki çatışmalar nedeniyle başkent yakınlarındaki Irpin kasabasından sivillerin kaçışı da devam ediyor.

Kasabayı terk eden siviller önce Kiev'deki trenlere binerek batıya gitmeyi planlıyor.

Ukrayna Zaporijya'de halk şehir savunmasına yardım ediyor

Ukrayna Zaporijya'de halk şehir savunmasına yardım ediyor

Ukrayna'nın Zaporozhye kentinde halk, güvenlik önlemlerine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Kentteki siviller, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken şehir savunmasına yardım etmek adına kurdukları kumdan barikatlarla güvenliği artırmaya çalışıyor.

Luhansklı yerliler Rus askerlerin karşısına dikildi: Savaş ve ölüm sizi bekliyor

Luhansklı yerliler Rus askerlerin karşısına dikildi: Savaş ve ölüm sizi bekliyor

Luhansk bölgesinde yerel halk, işgalci Rus güçlerine karşı çıktı. Halk, “Seni burada beklemiyoruz. Savaş ve ölüm senin için geliyor!” sözleriyle tempo tuttu.

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşgalde dokuzuncu gün: Silahlar susacak mı?Önceki Haber

İşgalde dokuzuncu gün: Silahlar susacak...

Bekir Bozdağ; Gerekirse tazminatı biz ödeyeceğizSonraki Haber

Bekir Bozdağ; Gerekirse tazminatı biz öd...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar