Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Yeniden İnşa Edilen Üsküdar Gümüşsu Camii İbadete Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeniden İnşa Edilen Üsküdar Gümüşsu Camii İbadete Açıldı
Abone ol
Ecdat yadigârı camileri ve binaları restore edip Üsküdar’a yeniden kazandıran, çok sayıda yeni camiyi de vatandaşların ibadetine sunan Üsküdar Belediyesi bir yeni caminin daha açılışını yaptı. Kısıklı mahallesi Gümüşsu Sokak’ta yer alan eski cami yıkılarak yerine yenisi yapıldı. Günümüz mimarisi ve koşullarına uygun şekilde inşa edilen Gümüşsu Camii’nde ilk Cuma Namazı da kılındı.

Üsküdar Belediyesi tarafından Kısıklı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Gümüşsu Camii ibadete açıldı. Açılış törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra, Adalet Bakan Yardımcısı Hurşit Yıldırım, Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, Üsküdar Müftüsü İbrahim Yavuz, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir, Gümüşsu Vakfı ve tüm Üsküdarlılar katıldı. 

Açılış töreni Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in kurdele kesimi ile devam etti. Ayrıca açılışın ardından yeni hizmete açılan Gümüşsu Camii’nde ilk Cuma namazı da kılındı.

Hilmi Türkmen: ”Üsküdar’ımız bir camiler şehridir”

Camii’nin açılışında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ”Müslüman bir coğrafyadayız. Müslüman bir beldedeyiz. Bizi biz yapan değerlerimizin en güzellerinden, en önemlilerinden olmazsa olmazlarından elbette ki birisi camilerimizdir. Camilerimiz, minarelerimiz, kubbelerimiz, Allah kıyamete kadar bu cennet vatanımızda camilerimizden bizi mahrum eylemesin. Minarelerimizden, kubbelerimizden, Kur’an sesini, ezan sesini mahrum eylemesin. Üsküdar’ımız bir camiler şehridir. Hayırsever iş adamlarımızla, hayırsever vatandaşlarımızla, vakıflarımızla neredeyse camilerimizin üçte ikisini yenilemiş olduk. Üsküdar’ımızda iki yüze yakın cami var. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz bu camimiz 126’ıncı camimiz. 8 tane daha camimizin inşaatı devam ediyor. Namaz dinin direğidir. Namazsız bir Müslümanlık çok eksik kalır. Camimiz öyle güzel bir cami ki tam mahallenin ortasında, orta yerinde. Yaklaşık 800 kişinin aynı anda namaz kılabileceği bir kapasitede bir camidir. Alt katta toplantı salonları, kadınlara yönelik Kur’an kursu, 4-6 yaş Kur’an kursu, şadırvanı, abdesthanesi, ana giriş katımız burada 400-500’e yakın insanın aynı anda namaz kılabileceği bir alan. Üstte mahfil katı çok güzel.. Gördüğünüz gibi geleneksel mimarisiyle yapılmış muhteşem bir eser” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Büyükakın, Ağrı ve Trabzon il derneklerinin iftar programına katıldıÖnceki Haber

Başkan Büyükakın, Ağrı ve Trabzon il der...

”İstiklalden İstikbale Özel Sergisi” 18 Mart’ta açılacakSonraki Haber

”İstiklalden İstikbale Özel Sergisi” 18...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar