Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) Denklik İçin Yeni Düzenleme Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) Denklik İçin Yeni Düzenleme Geliyor
Abone ol
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışında eğitim almak isteyen öğrenciler için denklikle ilgili yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara direkt olarak denklik verilecek. Bununla birlikte, ilk bin sıralamasında yer alan üniversitelerden mezun olanlar için YKS sınavına girme şartı da aranmayacak. Bu yeni düzenleme, yurt dışında eğitim gören ve ülkede mesleklerine devam etmek isteyen öğrencilere önemli kolaylıklar sağlayacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışında alınan yükseköğretim diplomalarının denklik işlemleri için önemli bir düzenleme gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamada, YÖK'ün yeni düzenlemesi kapsamında, dünya sıralamalarında ilk 400'de yer alan üniversitelerden mezun olanlara direkt olarak denklik verileceği belirtildi. İlk 1000'de yer alan üniversitelerden mezun olanlar için ise YKS sınavına girmenin zorunlu olmayacağı vurgulandı.

Bu kapsamda, YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400'de yer alan yükseköğretim kurumlarının, tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere bütün programlarından mezun olanların doğrudan denklik alabileceği açıklandı.

İlk 1000'de yer alan üniversitelerden mezun olanlar için ise YKS sınavına girmenin zorunlu olmayacağı belirtilirken, tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk gibi alanlarda başvuruların transkriptlere dayanarak bireysel olarak inceleneceği ifade edildi.

Diğer bölümler için YKS'ye girme zorunluluğunun olmayacağı kaydedilirken, denklik başvurularının ilgili yönetmelikler çerçevesinde standart prosedürlere uygun olarak değerlendirileceği belirtildi. Bu düzenleme ile ilgili yönetmelik değişikliğinin kısıtlayıcı bir yaklaşım getirmediği vurgulandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YSK Başkanı Ahmet Yener'den Açıklama: Oy Sayım İşlemleri Aralıksız Devam EdecekÖnceki Haber

YSK Başkanı Ahmet Yener'den Açıklama: Oy...

Dumanlar İstanbul'un Gökyüzünü Kapladı: Halı Fabrikasında Yangın ÇıktıSonraki Haber

Dumanlar İstanbul'un Gökyüzünü Kapladı:...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar