Reklamı Geç
Pursaklar Belediye Başkan Adayı Baram BAŞ
Ankara
DOLAR32.3795
EURO35.0698
ALTIN2324.4

Yunanistan Türkiye'ye karşı harekete geçti: Açıklamalar peş peşe

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yunanistan Türkiye'ye karşı harekete geçti: Açıklamalar peş peşe
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Yunanistan için yaptığı "İzmir'i unutma. Bir gece ansızın gelebiliriz" açıklamasına yönelik olarak, Çekya'nın ardından Avrupa Birliği'nden de açıklama geldi. Atina yönetimi de bu sözleri NATO, BM ve AB'ye taşıdı.
haber detay

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün, Samsun'da düzenlenen TEKNOFEST'te konuştu.

Yunanistan'ın Türk jetlerine kilit atarak taciz etmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina yönetimini, "Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan'a tek cümlemiz var, İzmir'i unutma" ifadeleriyle uyardı. Erdoğan ayrıca, "Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz" dedi.

ATİNA'DAN CEVAP

Erdoğan'ın sözlerine Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yunanistan, günlük küstah ve her türlü sınırı aşan açıklamalar ve tehditler konusunda Türkiye'ye uymayacak. NATO içerisindeki birlik ve beraberliğe kimin zarar verdiğini göstermek için son günlerde yapılan provokatif açıklamaların içeriğine dair müttefiklerimize ve ortaklarımıza bilgi vereceğiz. Aynı zamanda uluslararası hukuk ve deniz hukuku temelinde bölgenin tamamı için istikrar ve güvenlik sütunu olarak kalmaya devam edeceğiz."

ÇEKYA'DAN AÇIKLAMA

Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını yürüten Çekya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'a yönelik son sözlerini "kabul edilemez" olarak tanımladı.

Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Hedeflerimizden biri de AB-Türkiye diyaloğunu teşvik etmektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'a hitaben yaptığı son açıklama gibi, AB üyesi devletlerin kabul edilemez şekilde tehdit edilmesi, bu konuda (diyaloğun teşvikini kastediyor) son derece yararsızdır" denildi.

YUNANİSTAN HAREKETE GEÇTİ

Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından Atina yönetimi harekete geçerken, konuyla ilgili Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve NATO'ya mektup gönderdi.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın ABD ve Avrupalı mevikadaşlarına, ayrıca BM Güvenlik Konseyi ve NATO Genel Sekreteri'ne bir mektup göndererek Türkiye ile son durum hakkında bilgi verdiği ve Yunanistan'a yönelik söylemleri aktardığı kaydedildi. Yunanistan merkezli Kathimerini gazetesi, söz konusu mektuplarda Türk yetkililerin ifadelerinin kelimesi kelimesine aktarılacağını yazdı.

AB: ERDOĞAN'IN SÖZLERİ ENDİŞE KAYNAĞI

Öte yandan Erdoğan'ın sözlerine yönelik olarak, AB dönem başkanı Çekya'nın ardından Avrupa Komisyonu'ndan açıklama geldi. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, Erdoğan'ın Yunanistan'a yönelik  son açıklamalarını "büyük bir endişe kaynağı" olarak nitelendirerek, Türkiye'yi saldırgan söylemlerden kaçınmaya ve AB üye ülkelerinin egemenliğine ve bütünlüğüne saygı duymaya çağırdı:

"Bu açıklamalar büyük bir endişe kaynağıdır. Türkiye'nin gerginliği tırmandıran söylemlerden kaçınmasını ve iyi komşuluk ilişkileri taahhüt etmesini bekliyoruz. Yunanistan ile ilişkilerinde de her türlü açık sorunun barışçıl bir şekilde, iyi niyetli diyalog yoluyla, uluslararası hukuka saygılı ve iyi komşuluk ilişkileri ilkesine uygun olarak ele alınmasını bekliyoruz. Yunanistan bir AB üye devletidir ve bir AB üye devletinin egemenliğine ve bütünlüğüne saygı gösterilmelidir."

Kaynak:Haber 7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çekya'dan Yunanistan açıklaması: Erdoğan'ın sözleri kabul edilemezÖnceki Haber

Çekya'dan Yunanistan açıklaması: Erdoğan...

Türkiye'den Çekya'ya sert tepki: Açıklamalarınızın bir değeri yok!Sonraki Haber

Türkiye'den Çekya'ya sert tepki: Açıklam...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar