Reklamı Geç
Ankara
DOLAR32.3817
EURO34.7913
ALTIN2439.4

Ankara'da Terör Örgütleri Tarafından Şehit Edilen Diplomatlar Anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ankara'da Terör Örgütleri Tarafından Şehit Edilen Diplomatlar Anıldı
Abone ol
'Dışişleri Bakanlığı mensupları ve aileleri, Türkiye'yi yurt dışında temsil ederken terör örgütleri tarafından şehit edilen diplomatları anmak için 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde Dışişleri Şehitliği'nde bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde, Türkiye'yi yurt dışında temsil ederken terör örgütleri tarafından şehit edilen diplomatlar için anma töreni düzenlendi. Cebeci Asri Mezarlığı'nda bulunan Dışişleri Şehitliği'nde gerçekleşen törene, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar, Bakanlık mensupları, Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği üyeleri ve şehit yakınları katıldı.

Törende, şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ülkenin bütünlüğüne ve milli birlik ruhuna yönelik terör tehdidinin tarihsel bir gerçeklik olduğunu vurguladı. Akçapar, terör örgütlerinin sadece yurt içinde değil, yurt dışında da vatandaşları hedef aldığını belirterek, diplomatlarımızın milliyetleri nedeniyle görev yerlerinde acımasızca şehit edildiğini ifade etti. Özellikle Ermeni terör örgütleri ASALA, ARA ve 17 Kasım ile PKK'nın diplomatlarımıza ve ailelerine yönelik saldırılarına değinen Akçapar, bu tür saldırıların radikal söylemler ve nefret odaklı propagandanın bir sonucu olduğunu dile getirdi.

Akçapar, terörün, insanlığın ortak değerlerine yönelik bir tehdit olduğunu vurgulayarak, bu menfur saldırıların dünya barışını ve insanlığın ortak değerlerini hedef aldığını belirtti. Ayrıca, terörle mücadelenin ancak tarihin bilincinde, ilkeli, cesur ve eğitimli nesillerle kalıcı olabileceğini söyledi.

Törende Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından, şehit diplomatların kabirlerine karanfil bırakıldı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan adına şehitliğe çelenk sunuldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ankara'da 16 Yaşındaki Gencin Şok Edici Saldırısı: Pompalıyla 8 Kişi YaralandıÖnceki Haber

Ankara'da 16 Yaşındaki Gencin Şok Edici...

Recep Tayyip Erdoğan Canlı Yayın! Cumhurbaşkanının konuşmasından satır başları şöyle...Sonraki Haber

Recep Tayyip Erdoğan Canlı Yayın! Cumhur...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar