Ankara
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Mal Varlığını Kamuya Açıkladı.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Mal Varlığını Kamuya Açıkladı.
Abone ol
"Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Canlı Yayında Mal Varlığını Açıkladı: 'Ankara'da ve İstanbul'da Evimiz Var, 1 Arabamız ve Biraz Borcumuz Var'"

"Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Habertürk canlı yayınında mal varlığını kamuoyuyla paylaştı. Kurum, 'Ankara'da, İstanbul'da evimiz var. 1 tane arabamız var. Biraz da borcumuz var. Mal varlığımız bu. Ev aldığımız için o eve olan borcumuz var. 2 yıl daha borç ödeyeceğiz.' şeklinde konuştu.

Ayrıca, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaşadığı davet polemiğine de değinen Kurum, İmamoğlu'nun protokollere uymadığını, siyasi senaryolarının işlemediğini ve İstanbul gündeminden uzaklaştığını belirtti. Kurum, İmamoğlu'nun davet konusundaki tutumunu eleştirerek, İstanbul'un gerçek sorunlarının çözümüne odaklanması gerektiğini vurguladı."


"Murat Kurum, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'nin açılış töreninde eski Başbakan Binali Yıldırım ile yaşandığı iddia edilen "protokol krizi"ni yalanladı. Kurum, olayın aslında bir nezaket gösterisi olduğunu belirterek, "Orada büyüğümüz, başbakanlık yapmış ağabeyimize, 'Siz Cumhurbaşkanımızın yanına geçin' diyorum. O da nezaket gösteriyor, 'Murat Bey, sen İBB adayısın, sen geç' diyor. Gülerek, kriz yaşanır mı?" dedi.

Seçim anketleri konusunda da konuşan Kurum, projelerini açıkladıktan sonra öne geçtiklerini belirterek, "Bugün 1-1,5 puan öndeyiz. Bunların hazmedemediği bu. Telaşları bundan. Murat Kurum öne geçer. İnsanların sorunlarına yüzünüzü dönerseniz, insanlar da size cevap verir." şeklinde konuştu. Ayrıca, CHP'li adayın yürüttüğü siyasi senaryo ve anket sonuçlarıyla ilgili eleştirilerde bulundu.

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'daki projelerini açıklarken, metrobüs hattının Büyükçekmece'den geçerek Silivri'ye kadar uzanacağını duyurdu. Kurum, deprem ve ulaşımı öncelikli gündem maddeleri olarak belirlerken, bilim insanları ve uzmanlarla işbirliği içinde olduklarını vurguladı. Metro hatlarını genişletme planlarına da değinen Kurum, Nisan ayında ihaleye çıkarılacak projelerle İstanbul'un metro ağını 650 kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, Silahtarağa ve Sarıyer'deki tünel projeleri ile birçok bölgede altyapı ve konut projelerini gerçekleştireceklerini ifade etti. Kurum, yapılan kampanya eleştirilerine de cevap vererek, 10 bin konutun temelinin atıldığını ve projelerin hızla ilerlediğini söyledi."

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, gençlere yönelik vaatlerini açıkladı. Kurum'un gençlere yönelik vaatleri arasında 100 bin lira sermaye desteği sağlamak, teknoparklarda iş kurmalarına olanak tanımak, lisans sahibi gençlere teknoloji, yazılım ve üretim alanlarında destek vermek bulunuyor. Ayrıca, 100 bin girişimciye 100 bin lira sermaye desteği sağlanacak, her ilçede paylaşımlı ofisler kurularak gençlere hizmet sunulacak. Evlenecek gençlere 50 bin lira beyaz eşya desteği, öğrenci evlerine 25 metreküp doğalgaz desteği ve üniversite gençlerine 10 bin lira burs desteği de vaatler arasında yer alıyor. Toplu ulaşımda öğrencilere yüzde 40 indirim, memleketlerine gidenlere destek, öğretmenlere indirimli ulaşım hizmeti ve ilkokuldaki çocuklara beslenme desteği gibi destekler de gençlere yönelik vaatler arasında yer alıyor."

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'un taksi sorununa çözüm getireceklerini açıkladı. Kurum, bilimsel verilere dayanarak gerçek ihtiyaçları belirleyeceklerini ve merkezi bir taksi uygulamasına geçeceklerini ifade etti. Merkezi taksi sistemiyle tüm dijital uygulamaları birleştirerek ihtiyacı karşılayacaklarını belirten Kurum, İstanbul'da taksi kültürünü geliştirerek şehrin taksisinin marka olmasını hedeflediklerini vurguladı. Taksi plakasını artırarak çözüm odaklı bir uygulama başlatacaklarını söyleyen Kurum, taksicilere eğitim verilerek İstanbulluların daha kaliteli bir hizmet almasını sağlayacaklarını ifade etti. Ayrıca, İstanbul'daki diğer sorunları da göz önünde bulundurarak çözüm odaklı projeler üreteceklerini belirtti."

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Gazze'deki Çatışmada Güncel Durum! Dünya, ABD Askerinin Filistin İçin Kendini Yakmasını Konuşuyor!"Önceki Haber

"Gazze'deki Çatışmada Güncel Durum! Düny...

"Istanbul ve Ankara'da Gerçekleştirilen FETÖ Operasyonlarında 10 Kişi Gözaltına Alındı"Sonraki Haber

"Istanbul ve Ankara'da Gerçekleştirilen...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar